Sayýn ikigozum sizin yorumunuz nedir. Ben bu iþten birþey anlamadým.
Redmi Note 4 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Elinizdeki hisse miktarý sermaye azaltým oranýnda azalacak ve eþ zamanlý bedelli sermaye artýþý olacak.
örnektir: (kendi hesabýnýzý kendiniz yapýnýz veya yatrýým danýþmanýnýza sorunuz...!!)
20.540.000/3.040.000 = 6.7565
1000 lot / 6.7565 = 148 lot
148 lot X 6.7565 bedelli = 1000 lot
YTD
Son düzenleme : iki gozum; 05-12-2017 saat: 22:59.
Bunun altýndan Ky.nin kalkmasý zordur.(umarým SPK kabul etmez)
Burda olumlu gözüken erciyas ben kullanýlmayan her rüçhaný alýrým kardeþim garanti veriyorum demesi yoksa yüksek bedellide 10-15 tavan çeken afyon gibi birkaç hisseyi saymazsak genelde olumsuz oluyor ama ben bugün kademeye 200 küsur bin lot satýþ konduðunda mal kapma oyununu anlamýþtým , hoþ spk artýk bu kadar yüksek bedelliyi ya reddediyor yada yuzde atýyorum 60 ýný sen nakden karþýla kalanýný piyasadan iste diyor , bence böyle bir düzeltme yerine arazi arsa satýþý daha mantýklý bir seçenek olabilirdi
MI 6 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
ky den borsada iþlem gören hisseleri almanýn yolunu buldular
sanýrým maksat bu
arkadaþlar önce kararý yeniden okuyun
kararý alan yönetim kurulu ve aldýðý bu karar çerçevesinde iþlemleri yapmaya
ve e
ennnn sonunda
11. YUKARIDAKI ESAS SOZLESME TADILI VE SAIR ISLEMLER ICIN (I) SERMAYE PIYASASI KURULU''NA IZIN ICIN MURACAAT EDILMESI, (II) SERMAYE PIYASASI KURULU''NUN ONAYINI MUTEAKIBEN GUMRUK VE TICARET BAKANLIGI''NA MURACAAT EDILMESI, (III) BAKANLIK ONAYINDAN SONRA SIRKET GENEL KURULU''NUN TURK TICARET KANUNU''NUN ILGILI MADDELERI GEREGINCE TOPLANTIYA DAVET EDILMESINE VE SAIR TUM ISLEMLERIN GERCEKLESTIRILMESINE
11 madde de yazdýðý gibi genel kurula sunulacak ve genel kurul kararý greði yapýlacak
yani bugünden yarýna olacak bir þey yok
genel kurul kararý esas
sonuç genel kurula kadar borsada ki senetleri ele gecirmek olabilir
yatýrým tavsiyesi degildir, herkes aklýna göre ........
sabýr, sabýr, sabýr...
HÝSSE NETTEN ARON isimli üyeden alýntý
sermaye azaltýmý-arttýrýmý üzerine
Genel bir deðerlendirme yapayým.
Hayatý boyunca bir tek defa bile sermaye azaltýmý yapmýþ bir þirketin (grup þirketiyse o gruba ait tüm þirketlerin) hisselerini defterinizden sonsuza dek silin, hayat boyu tek lot bile asla almayýn. Size %1000 karý noter senediyle garanti etseler dahi asla tek lot almayýn. Müptezel dolandýrýcýlarla iþ yaparak para kazanmaya çalýþmayýn. Sülün Osman'dan Galata Köprüsünü ucuza alýp iyi karla satmayý ticaret zannetmeyin.
Tekrar. Ömrü hayatý boyunca bir defa bile SERMAYE AZALTIMI yapmýþ bir þirketin/grubun hiç bir kaðýdýný asla almayýn. Asla, katiyyen, zinhar, ebediyyen, hiç, sakýn, aman, cýss, heç zaman, never, jamais, nie, mai, pote, la mümkün...
Alýrsanýz da olacaklardan þikayet etmeyin lütfen.
Aþaðýdakiler arþive gitmiþ, yakýnda arþivden de silinebilir diye alýntýladým.
Benden herkese naçizane bir tavsiye. Sermaye azaltýmý, bedelliyi bir dolandýrýcýlýk mekanizmasý haline getirdi. Her þirket kimi zaman bedelli yapabilir. Þirketi tanýmak için bilhassa yakýn geçmiþte ne sýklýkla bedelli yaptýðýna bakýn. Buna ek olarak, eðer ki bir þirket TÜM HAYATI BOYUNCA BÝR TEK DEFA BÝLE SERMAYE AZALTIMI YAPMIÞSA, o þirketten cüzzamdan kaçar gibi kaçýn derim.
Bir dolandýrýcý da burada, görüyor musunuz?
1 TL'lik hisseyi önce %500 sermaye azaltýmýyla 5 TL'ye çek (hisse adedini 1/5'e indirerek), sonra %400 sermaye arttýrýmýyla (bittabii ki bedelli) yine düþür. KY'nin cebinden patronun cebine emme-basma tulumba mübarek. Þu "sermaye azaltýmý" icat edilmeseydi nasýl çalýþacaktý bu tulumba? !
Yav akýl var mantýk var. Be þirket, þu sermayeyi ya arttýr ya azalt. Ne demektir bu "sermaye azaltýp, eþanlý olarak bedelli sermaye arttýrmak"????
Yer Ýmleri