Originally Posted by
HEGOMANYA
SPK'YA SORUM
Sayýn Yetkili, Özbal Þirketi hakkýnda 3maddelikj þikayette bulunmak istiyorum. Þirket tarafýndan "Sermaye Piyasasý Kurulu'nun, 29833736-106.01.01-E.12702 sayýlý yazýsý ile birleþme iþlemine onay vermediðini ve Sermaye Piyasasý Kurulu'nun bu kararý doðrultusunda Erciyas Çelik Boru San. A.Þ. Yönetim Kurulu'nca birleþme talebinden vazgeçilmesine karar verildiði þirketimize bildirildiðine" dair bir açýklama yapýlmýþtýr. Ayrýca Þirket tarafýndan 28.11.2017 tarihinde KAP 'a "Gerek þirketimiz(Erciyes Boru) ve gerekse de Özbal yönetiminin yukarýda belirtilen küçük yatýrýmcý lehine iyileþtirme gayretlerine raðmen SPK, 29833736-106.01.01-E.12702 sayýlý yazýsý ile birleþme iþlemine onay vermemiþtir ve SPK'nýn bu kararý doðrultusunda Þirketimiz Yönetim Kurulu'nca birleþme talebinden vazgeçilmiþtir.'' 1)Þirket tarafýndan yapýlan açýklamalara göre devrolunma iþlemlerinin SPK 'nýn keyfi uygulamasý yüzünden gerçekleþmediði belirtilmiþtir. Bu doðru mudur? Kurumunuz bu konu da daha detaylý bir açýklama yaparak þirkete yatýrým yapan yatýrýmcýlarý bilgilendirmesi gerekmez mi? Yada Þirketin iddalarý gerçeði yansýtmýyorsa, Kurumunuzun ilgili Þirket hakkýnda suç duyurusunda bulunmasý gerekmiyor mu? 2) Þirket 27 Kasým toplantýsýnda almýþ olduðu kararý 28 kasýmda KAP 'ta açýklamýþtýr. 27 kasým günü ÞEKER YATIRIM dan yüklü satýþ yapýlmýþtýr. Buna istinaden bu satýþý insider trading olarak algýlýyorum. SPK bu satýþýn kimler tarafýndan yapýldýðýnýn araþtýrmasýný arz ederim. 3) Gerek ÝLGÝLÝ þirketten gerekse Kurumunuzdan SPK, 29833736-106.01.01-E.12702 sayýlý yazý diðer bir deyiþle birleþmenin baþvurudan kaldýrýlma gerekçesi açýklanmamýþtýr. Bir yatýrýmcý olarak baþvurunun kaldýrýlma gerekçesini öðrenmeyi arz ederim. yapmýþ olduðum 3 maddelik þikayet metni doðrultusunda ilgili iþlemlerin yapýlmasýný ve bu konu hakkýnda þirkete yatýrým yapmýþ olan yatýrýmcýlarýn bilgilendirilmesini arz ederim.
SPK'YA SORUMUN CEVABI:
Ýlgide kayýtlý baþvurunuzda, paylarý Borsa Ýstanbul A.Þ. (Borsa) Ana Pazar'da iþlem görmekte olan Özbal Çelik Boru Sanayi Ticaret ve Taahhüt A.Þ.'nin (Özbal Çelik/Þirket) 30.06.2017 tarihli finansal tablolar esas alýnarak aktif ve pasifiyle birlikte bütün halinde, ayný sektörde faaliyet gösteren halka kapalý olan Erciyas Çelik Boru Sanayi A.Þ. (Erciyas Çelik) tarafýndan devralýnmasý suretiyle Erciyas Çelik bünyesinde birleþilmesine iliþkin þikayetinize yer verilmektedir.
Erciyas Çelik, Özbal Çelik'i devralmak suretiyle birleþme amacýyla daha önce iki kez Kurulumuza baþvurmuþtur. Sözkonusu baþvurular Kurulumuzun 28.07.2017 tarih ve 29/998 sayýlý Kararý'nda belirtilen koþullarýn saðlanamamasý nedeniyle iþlemden kaldýrýlmýþ olup, Erciyas Çelik'in iþbu baþvurusu yine ayný nedenlerle iþlemden kaldýrýlmýþtýr. Ýþlemden kaldýrmaya dayanak teþkil eden Kurulumuzun 28.07.2017 tarih ve 29/998 sayýlý Kararý Kurulumuzun internet sayfasýnda yer alan Duyurular bölümünde yayýmlanan 28.07.2017 tarih ve 2017/27 sayýlý Kurulumuz Bülten'inde kamuya duyurulmuþtur.
Öte yandan, 27.11.2017 tarihinde Þeker Yatýrým Menkul Deðerler A.Þ. aracýlýðýyla gerçekleþtirilen iþlemler incelenmekte olup, inceleme sonuçlarý ile ilgili kamuya duyurulmasý gereken bir husus bulunmasý durumunda bültenler aracýlýðýyla kamuya duyurulacaktýr.
Kurulumuza yapýlan baþvurular, sermaye piyasasý mevzuatý çerçevesinde incelenmekte ve yapýlan incelemeler sonucunda tespit edilen hususlarla ilgili olarak, incelemelerin kamuyu ilgilendiren sonuçlarý Kurulumuzun internet sayfasýnda yer alan Duyurular bölümünde yayýmlanan bültenler aracýlýðýyla kamuya duyurulmaktadýr.
Bilgi edinilmesi rica olunur.
ben 1 lot özbalýmla kendimi savunmaya çalýþýyorum, 2,35 maliyetli arkadaþlar aðlamaya devam etsin.. þöyle þikayetler yapmak çok mu ZOR
Ayný metni yollarsanýz SPK dikkate almaz.. SPK uzmanlarýmýza teþekkür ederim..
neyse benden bu kadar.. burada maðdur olan arkadaþlar için bu son uðraþlarýmdý. 1lotumla elimden bu kadarý geldi..
Ýnþallah kazanýrýsýnýz.
Yer Ýmleri