dolar endeksi de ilerleyen günlerde ben burdayým diyecek gibi duruyor..
Ah þöyle hiç hesap ödenmeden kallavi kebablarý sunan bir lokanta olsa,ye babam ye....
Bu adamlar ne yapsin þimdi.
Faiz arttirsa niye artti, arttirmasa niye arttirmadi.
Gecen bir yorum görmüþtüm ve cok doðruydu. Yukselen kurun geri gelmesi cok zor amcak yukseltilen faiz gerekli tedaviyi yaptiktan sonra tekrar dusurulebilir.
Bizim asýl sýkýntýmýz egitim ve üretim. Betona degil, sanayiye ve tarima yatirim. Üreticiyi kimseye muhtac etmeyeceksiniz ki üretsin. Ýsvicrenin ortalamanin üstünde gelire sahip olanlari köylüleridir. Köylülerden urunlerini direk saticilar alir. Araya 30 tane komisyoncu giriyor 5 kurusluk domates neden 1 lira diye isyan sonra. 1 degil 2 lira direk çiftçinin cebe girse daha mý kötü? Önce üretici. Araci faso fisodur!
Azizim derdimi þöyle anlatayým , denizcilik sektöründe gemiden kopalý uzun yýllar oldu,ofisde çalýþýyorum. hareketsiz bir yaþam ,arada sýký diyet spor iyi kilo veririm mecburen lakin son 2 yýldýr tembellik yapdým ,kilo almýþ baþýný gitmiþ yaþda 45 olmuþ ,haným aile hekimi saðolsun hastaneden nefret eden beni ufak tefek yamalýyor.Dedi kilo ver zaten tansiyonun sýnýrda,yaþýnda epey oldu!! durumlar vahim vesselam ,hanýma dedim tamam bu kiloyu vereceðiz mecburen ama yanarýmda yanarým bu kiloyu kebabla,balýkla,baklavayla deðilde kýsacasý amelelik yaparak aldým ,þimdi acý çekme vakti hiç olmassa geçdiðimiz 2 yýlda ala ve vala ile yeseydim!! efendim diyeceðim odurki acaba küçük bir azýnlýk dýþýnda yandaþlarda benim gibi ameleliklemi iþtigal ettiler,bu fatura nasýl ödenecek ? kebabý yiyen sývýþýp makarna yiyenmi kusacak? Kendi adýmada ah þu kilolarý þýp diye verebilseydim zahmetsiz..
Yer Ýmleri