*tcmb: Bir hafta vadeli repo ihale faiz oraný merkez bankasý politika faizi olacaktýr. Bu oran, mevcut fonlama faizine (% 16,50) eþitlenecektir
*tcmb: Yeni operasyonel çerçevenin uygulanmasýna 1 haziran 2018 tarihinde baþlanacaktýr
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardýr. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
Ankara'da maliye-hazine bürokratlarý bütçedeki açýða göre , farkýlý senaryolara göre " YENÝ " gelir kalemleri yaratmak üzere kafa yorduklarý idda ediliyor.
Seçim Sonrasý Vatandaþa Muhtemel Vergi Güncellemeleri;
Kira Vergisi ;
Ýþyeri % 22.5 stopaj
Konut % 15 stopaj
Mevduat
Tl % 17.5 stopaj
Döviz-Altýn % 22.5 stopaj
( stopajdaki uzun vade teþvikler kaldýrýlacak )
Faizli Menkul Kýymetler (tahvil-bono)
% 17,5 stopaj
Borsa -VÝOP
% .015 iþlem vergisi
ve/veya
senelik belirlenecek bir rakamýn üstü beyan yoluyla vergilendirilmesi,
Emekliler -özürlüler için emlak vergisindeki verilen istisnalar tümüyle kaldýrýlýyor.
Þimdilik (!!!) faiz gelirlerinin senelik beyan usulüyle vergilendirilmesi düþünülmüyor ( ama neden olmasýn )
Devlet yatýrmlarý sebebiyle veya imar artýþý nedeniyle bir arazide-arsada kýymet artýþý olursa rayiç bedeli üzerinden % 10 - %20 Hazineye-yerel yönetime katký payý kesintisi.(Davutoðlu dönemindeki tasarý rafa kaldýrlmýþtý)
Þimdilik konuþulanlar...
Hayýrlý falan olmasýn...
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardýr. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
RTE de TVye çýkacaðý zamaný iyi biliyor.YTD
Politika faizi 1 Haziran’dan itibaren %8’den %16.50’ye çýkacak .
rxpu
senle sadeleþme olayýný tartýþmýþtýk
Ben 10 puan artýrsa iyi olur derken
8.5 puan artýrdýlar..
Sanýrým GLP 18 olacak..
Haftalýk fonlamaya geçecek 1 haziran dan itibaren..
Çaktýrmadan faiz artýþý diye buna derler..
2 yýllýk tahvil faizi üzerinde kalýnsa idi iyi olacak idi diye düþünüyorum..peahh..
17.5 veya 18 fonlama
Yer Ýmleri