4,5881 -0,1181 -2,51%
Vay vay...
4,5881 -0,1181 -2,51%
Vay vay...
Bir ülkede yalakalýðýn getirisi, dürüstlüðün getirisinden fazla ise, o ülke batar. Montesquieu
Erken konuþmamak lazým
Gösterge tahvil faizini izlemek lazým bir kaç gün...
Söylediðim sadece bir kaç gün faizleri izlemek daha fazlasý deðil....
Faizlerin arttýðý bir yerde borsa (borsa bankalar demekse) neden yükselsin?
Risksiz kazanç ;%16,5 tahvil (mevduat) varsa ben neden borsa da risk alýp yatýrým yapayým ki?
Para tahvil e (mevduata )akmaz mý?
saygýlar/baþarýlar
"Caný kaymak isteyen cebinde manda taþýr "
Reyiz e malzeme çýktý bugün
"Bakin kur mur diyorlardý çil yavrusu gibi daðýlýyorlar inþallah milletimiz 24 Haziran da bunlara en güzel cevabý verecek" sözlerini duyar gibiyim.
Bir ülkede yalakalýðýn getirisi, dürüstlüðün getirisinden fazla ise, o ülke batar. Montesquieu
Tcmb yýllardýr GLP'yi de kullanmamýþtý. Hamle kötü deðil ama alt bandý komple kaldýrsaydý mükemmel olurdu. Sanýrým sadeleþmeyi kademeli yapmayý daha uygun buldular. Para politikasý artýk bu tür bant marjlarýný kaldýrmaz. Tcmb artýk samimi olmalý ve piyasanýn güvenini kazanmalý.
En güçlü veya en zeki olan deðil, DEÐÝÞÝME en açýk olan türler hayatta kalýr...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Tahvil faizleri yabancýnýn satýþýndan dolayý yükseliyor..
Piyasalara güven gelirse bu faizler inanýlmaz CAZÝP ..
En büyük sýkýntý belirsizlik ve dünyaca kabul görmüþ ekonomi kuramlarý ile zýtlaþmamýz.!!!
Þimdi MB herhalde piyasalara güven gelir tahvile alým gelirse zaten 2 senelikler benim fonlamanýn altýna ve/veya civarlarýna düþer se dolarda satýþ baskýsý artar diye düþünüyor..
Bankalar yükselir..Çünkü artýk haftalýk fonlayacak..
Bankalarýn harekat imkanlarý daha rahatlayacak..
Bence yane
Son cümlem de sizin dediðinize istinaden yazýlmýþtý.Ama bu tez benim deðil sadi uzunoðlu hocanýn tezi,benim de aklýma yattý.Yüksek faiz düþük kur yýllardýr uygulandý yanlýþtýr dedi.Düþük kur ithalatý özendirir dedi.Haklý cari açýðýn varken neden düþük kurla i phone alýnsýn,araba alýnsýn, her þeyi gavurlar üretsin biz ithal edelim mantýklý mý.Kur bence dolarda 6 falan olsun batan batsýn.Sonra bu kurla ithal etmek mantýklý deðil diye ufaktan yerli üretim baþlardý.Neyse biz ne desek boþ gavurlar bastýrdý aldý istedikleri faizi.
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardýr. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
Yer Ýmleri