1 kuruþ dolar satmadým satmamda bunlar seçime kadar günü kurtarmak için yapýlan üçkaðýt.her düþüþ 4.50 bandýna kadar alým fýrsatý. Seçimden sonrasý büyük resme bakýn Abbas faizi burda tutmaz burda durursa yandaþ betoncular ölür yatýrýmlar durur. vs.vs..
Bugün X bankasýndan YY miktarda dolar çekmek istedim...önceden haber vermediðim için 2-3 banka dolaþýr parayý tamamlarýn diye düþündüm.
Ancak banka gise memurlarý merkez bankasýndan cok az döviz alabildiklerini 50 isterlerse 25 gönderildiðini söyledi..
Ben de istediðim miktarýn 1/10'unu ancak toplayabildim bu saate kadar.....
Görevlinin söyledikleri düþündürücü...
Bugüne kadar hiç böyle bir þey duymamýþtým
Son düzenleme : WYATT EARP; 28-05-2018 saat: 13:24.
Twinkle twinkle little star,
Soon you won't be twinkling anymore.....
Piyasalarýn ve de ülke ekonomisinin normalizasyonu hiç birimizin (pozisyonumuz ne olursa olsun) hayýr diyemeyeceðimiz, olumsuz bakmamýz gereken geliþmeler...
Dýþ duvarda 10 metrekare bir tamir yerini boyamak için kaliteli dýþ cephe boyasý alayým geleyim dedim...
2,5 litrelik bir ambalaj 65 lira...
Salatalýk iyi cins domates bu abi dedi manav. Kilosu 7 lira.
Bakalým ne kadar lezzetli göreceðiz. Ama ambalajý müthiþti. Kasada tek sýra ve de kaðýt üzerine yerleþtirilmiþ...
Bu ülkede açlýk sýnýrý altýnda yýðýnlar yaþýyor.
Bizim keyfimize göre dolar yükselsin diye dua etmek bence etik deðil. Kabul edemiyorum.
Son düzenleme : BORA YAÞAR; 28-05-2018 saat: 13:42.
Twinkle twinkle little star,
Soon you won't be twinkling anymore.....
150 bazpuan bir artýþ sýcak paracýlarý tatmin edebilir. Zira geldiðimiz seviye gerçekten de 15 yýldýr var olan faiz seviyesinin epey üzerinde. Sorun þurada ki ne yazýk ki yüksek faiz eskisine göre daha uzun bir süre devam etmek zorunda kalacak. Bu da ciddi bir problem ama kurun yaratacaðý problemden daha beter deðil.
Yüksek faizin olumlu yönleri de yok deðil.
- Ülke kaynaklarýnýn betona akmasýnýn önünü kesecektir.
- Batmasý gereken verimsiz çalýþan firmalarýn hayatýný sürdürmesine izin vermez.
- Hane halký tasarrufunu arttýrýcý etki gösterir. Halk borç almanýn geleceði satmak olduðunu görür.
Bunlar dahi yüksek faizin devalüasyona göre tercih edilmesi için yeterli sebepler.
Zira aþýrý yüksek kur ve devalüasyon senaryosunda da Türkiye'nin var olan üretim çýktýsý ile yüksek faizin önüne geçmek mümkün deðil. En azýndan çiftli mokoko durumunu engellemiþ oluyoruz.
En güçlü veya en zeki olan deðil, DEÐÝÞÝME en açýk olan türler hayatta kalýr...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Alinti yaptigim icin yanlis anlamayin lutfen. Ben de gecen hafta doviz hesabimi kapattim. Iki gun once haber verdigim icin istedigim tutari eksiksiz teslim ettiler. Fakat 500 Euro'luk banknotlarin sayisi fazlaydi. 100-200'luk banknot istegimi geri cevirdiler. Bunu nasil yorumlamam gerek bilmiyorum. Avrupa'da 500 Euro'yu markete versem muhtemelen kabul etmezler. Mecburen bankaya yatirmam gerekecek.
Yer Ýmleri