Merkez bankasý repo ihalesinde teklif 58 milyar 477 milyon tl (ortalama bileþik faiz %16.50 , basit faiz %17.91).
Merkez bankasý repo ihalesinde teklif 58 milyar 477 milyon tl (ortalama bileþik faiz %16.50 , basit faiz %17.91).
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardýr. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
Cok teþekkür bu kadar detaylý açýklama için. Sanýrým TFX target kullanacaðým
SM-N910C cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Zeybekci: Kur ataðý geçicidir, her türlü tedbir alýnacak-bloomberg ht
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardýr. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
Faiz artarsa enflasyon tüketim artar üretim ve yatýrýmlar azalýr. Enflasyonun artmasý demek ithal olsun olmasýn bir çok ürüne zam demektir. ithal ürünlerin çoðu dolar üzerinden fiyatlanýr. Yurtdýþý iþ yapan þirketlerin döviz borcu katlanýr. Yani kýsacasý faiz artýþý da dolarý kýsmen geçici olarak durduracaktýr. Þu an öyle zannediyorum ki seçimi kazanmak uðruna birçok þirketin, özel sektörlerin döviz borcu öteleniyor. yani ödemelerin de durdurulduðunu düþünüyorum. Þu aslýnda panikteler ama çok rahatýz kontrolümüzde diyerek milleti rahatlatýyorlar .Asýl bu iþlerin çýlðý seçimden sonra aðustos-eylül gibi çýkacak
Yer Ýmleri