Ben o zaman mevcut evide satýyorum![]()
Ben o zaman mevcut evide satýyorum![]()
Parkmavera3 sertifikasý denilen kandýrmacaya elindeki 10 bin Dolarý 3 kusurlu fiyatlardan bozup giren var, hayali BETON almak idi. Betonu alýrmý alamazmý bilemem ama iþin sonunda eline bir þey alacaðý kesin gibi.... 10 bin Dolarýný tutsa þimdi 46000 Tl parasý olacaktý oysa bu gerzeðin elinde 800 adet PARKPALAVRA sertifikasý var bugünkü borsa deðeri üzerinden 26.200 Tl ediyor hemide 13 ay sonra. Ýþte ben buna güzel `BATIRIM` derim.
Ben bu yýlki enflasyonu istedikleri kadar hokkabazlýk , hokus pokus yapsýnlar %15 den aþaðý olmayacaðýný hatta %17-18 bandýnda seyredeceðini düþünüyorum. Bu þartlar altýnda hala TL parasýný % 15-16 brüt faiz ile bankalarda mundar etmeye aday dünya kadar insan görüyorum. Ýyikide varlar yoksa giren kol böreðinden sonra görürdüm o DAÞÞÞ ! gibi saðlam bankalarýn halini ben.
Dolar aþaðý gider falan dedik 4.63' e geldi sayýlýr yine.
Trend friend meselesi..
FED aðýr aðýr da olsa ürkütmeden piyasalarýn önünde gidiyor..bir bakýma elide mecbur bence..
Fakat bizim MB'sý maþallah hem içerideki piyasalarýn gerisinde, hemde FED'in gerisinde epeydir..
Geçenlerde normallleþme felan biraz ilerledi ama yetiþebildi mi?..Yada bundan sonra yetiþebilir mi?..hadi býrak yetiþmeyi önlerine geçebilir mi?..soru bu..
Ha TCMB diyorsa ki FED benim için yok hükmündedir, o baþka..![]()
Yer Ýmleri