Þimdi tamamen bir yabancý gibi düþünelim yada ülkede büyük parasý bulunan býyýklý yabancý olalým, abbas gidiyor Londrada,` MB ben tekrar seçildikten sonra baðýmsýz filan olamaz , faiz her kötülüðün anasý baþkan olayým görün bakýn faizi nasýl düþüreceðim` diyor . Yakýnda seçim var ve anketler gösteriyor ki bu abbas ülkenin baþýna yine gelecek þimdi siz bu ülkede sýcak para sahibi yabancý olarak þöylemi düþünürsünüz, `MB faizi yükseltti ben kalmaya devam edeyim Dolar satayým Tl varlýk alayým` yoksa, `zaten 2 -3 ay önce 3.70 lerden Dolar satýp %12 li faizlerden Tl varlýk aldým bugün itibariyle %12 ile aldýðým varlýklarýn faizi %19 lara dayandý 3.70 den bozdurduðum Dolarda 4.50 nin altýna gelmiyor, sona kalan dona kalýr, zararýn neresinden dönsem kardýr ,paramýn %40 ný kaybetmiþ olsam bile sonunda SIFIR olacaðýna þimdiden kaçayým, kaçanýn anasý aðlamaz ` mý dersiniz !... Sizleri bilmem ama yabancýlar yada para babalarý ikinci olasýlýða daha fazla meylediyor gibi görünüyor. Kýsacasý bana umutsuz abi diyen kiþi bana ne demiþ önemi yok, doðru biz ayný gemideyiz ama yabancý bizimle ayný gemide batmak ÝSTEMÝYOR.

Yer Ýmleri