Bugün %1,34 yükselerek 3,77 den kapadı.
Yatırımcılarına hayırlı olsun.
6 aylık bilançosu , büyük olasılıkla 18 Ağustos Cuma seans bitimi gelir
Bugün %1,34 yükselerek 3,77 den kapadı.
Yatırımcılarına hayırlı olsun.
6 aylık bilançosu , büyük olasılıkla 18 Ağustos Cuma seans bitimi gelir
Son düzenleme : By Akıl; 04-08-2023 saat: 22:21.
Bilançodan pozitif bir şey çıkmaz. Fşnans borçlar eksi yazar, cşro düşük. Sadece Şirket varlıkları yeniden değerlendirmeye girerse hisse defter değeri bayağı yükselir. Bilançodaki maddi duran varlıklar değerinin çok altında bilançolanmış diye düşünüyorum.
Şirket yaklaşık olarak 12 milyon dolar borç ödemiş HELAL OLSUN.
Şirket kısa vadede ben finansallarımı düzeltiyorum. Döviz borç faiz oranını %8'den %5'e indirdim. iyi olma mesajı olarak anlaşılabilir.
Hikaye tarafları ve büyük beklentiler için atılan adımlar olarak bu gelişmeler izlenebilir. Yönetim güzel hamleler yapıyor. Emeklerine sağlık diyorum.
![]()
"iyi olan kazansın"
Yaklaşıl 300 milyon kredi borcu, 500 milyon ertelenmiş vergi borcu var.
Şirketin bir hoteli dışında nakit akışı yok, borçlara oranla çok düşük bir karlılık, ancak diğer arsa stoklarını falan aktşve ederse ödeyebilir.
Bu kadar borc yükü varken ve faizleriyle yük ağırlaşırken, patronçeliler kendiletine ait pek bir gelir sağlamayan hantal bir şirketi tektuya satmsları manidar durum. Spk bu durumu nasıl değerlediriyor acsba
yine kısa vadeli borçlar için ise bilançoda yer alan bilgi: Villa satışı ile borç ödenecek veya villa devri yapılacak odeo bank...
Grup konsolide finansal tablolarını işletmenin sürekliliği ilkesine göre hazırlamıştır.
Grup ‘un 30 Haziran 2023 tarihi itibarıyla dönen varlıkları 117.344.242 TL ve kısa vadeli yabancı kaynakları 308.799.306 TL’dir. Grup ‘un net işletme sermayesi 191.455.064 TL negatife dönmüş olmakla birlikte, Grup Yönetimi yabancı kaynaklarına ilişkin 10.500.000 USD anapara tutarlı kredinin ödemesine ilişkin Odeabank Anonim Şirketi ile protokol imzalamıştır.
Bu protokol kapsamında Alaçatı / İzmir de yer alan Resort Zigana Otel’de yer alan 35 adet villanın satışından elde edilecek nakit bedeller Grup ‘un kısa vadeli kredi borçlarını ödemek amacıyla kullanılacaktır. Yine bu protokol kapsamında ilgili villaların satışı için 28 Haziran 2024 tarihine kadar kredi borcunu karşılayacak tutar kadar satışın gerçekleşmemesi durumunda, kalan bakiye için Grup ile Odeabank A.Ş. vade uzatımı ya da borcun villaların ayni olarak Odeabank A.Ş. ‘ye devri hususu taraflar arasında görüşülerek karara varılabilecektir.
"iyi olan kazansın"
Şirketin Halkalıdaki arsa belli oraya inşaat yapılmalı 2018 yılında otelin 200 milyon euro satılmasıyla ilgili basın bültenleri mevcut. Otel satılırsa şirketin borcu devede kulak gibi kalır.. Buradan gelen para ile ise Halkalıdaki arsaya gökdelen bile yapılabilir. Patronlar yılların iş adamı düşünmüşlerdir en iyisini diye düşünüyorum.
https://www.turizmguncel.com/haber/a...tisa-cikarildi
"iyi olan kazansın"
Yer İmleri