Baþlýðýmýzýn en tazesiyim ben… Hatta ilk geldiðim gün arkadaþlar beni iyi bir ýsýrmýþ, diþlemiþlerdi…. Ýnsanoðlu bir anda yeþil diþleri çýkýnca gururlanýyor, yalan yok… Ama bu baþlýkta yazan arkadaþlarýn hiç biri bu diþlere güvenip baþka bir baþlýkta ahkam kesecek yapý ve karakterde kiþiler deðil… Sadece kaba gözlemle bile bunu görmek mümkün, ve buradaki söylemi biraz çözümlediðinizde katýlýmcýlarýn yapmacýksýz ve eþsiz yüzlerini görebiliyorsunuz….
Borsa forumlarý baþlýklarý tepede aldýðý kaðýda umut arayan, aldýðý kaðýdý pazarlayan, farklý bakýþ açýlarýna tahammülsüz paylaþýmcýlarla, ve bildiklerini paylaþmaya çalýþan, okuyan, araþtýran, yazan, yeni bakýþ açýlarý sunmaya çalýþan ve bu arada haksýz yere hýrpalanan fedakarlarla dolu… Son birkaç yýlda beni yatýrýmcýlýktan soðutan bist, katýlýmcý psikolojilerini de etkiledi hiç kuþkusuz… Öngörülerinizi, bildiklerinizi gönül rahatlýðýyla paylaþamýyorsunuz, her an birinden duymak istemediðiniz bir söz duyabilirsiniz…
Ama burada biz her gün ana çatýya dair tahmin yapýyoruz, ve hiç kimse yapýlan tahminlere dair en küçük bir tepkide bulunmuyor… Beraber gülüp beraber üzülüyorlar… Hatta arada endeks tahmini dýþýnda borsaya dair bir paylaþýma katýlmayan arkadaþlarýn bunu ifade biçimleri bile kýrýcý deðil… hatýrlarým, “bazý xu030 kaðýtlarýnda EMAcýlara malý devredip zararkesle çok güzel geri alýyorlar” dediðimde, gerçek yatýrýmýn temel analizle, deðeri karlýlýk büyümeyle yönlenmesi gerektiðine inandýðýný düþündüðüm (ki ben de buna inanýyorum) sevgili izci “borsamýzda tekniðin geliþimine” atýfla haklý eleþtirisini dile getirmiþti…. (Ah sayýn izci, petunlarým, mardnlerim, ttraklarým vardý benim.. sormayýn… Bist benim algýlarýmý bozdu… gittim bu yaþta teknik öðrendim, öðrenmez olaydým…)
Borsa duygularýn farklý iþlediði bir yer… Ucuza aldýðýmýzý kime sattýðýmýzý düþünmeden pahalýdan satýp mutlu oluyoruz… Kimin aldýðýný bilmeden… Ama bu baþlýkta hissedilenler farklý… Kimse bahsettiðim bu çabayla burada deðil… Sayfanýn oluþturduðu insani baðlar davranýþlarý bile etkiliyor, inanýr mýsýnýz, bir kaðýdý yukarýdan verirken baþlýktan birinin almamasý için dua ediyorum…
Lafý çok uzattým… Son söz olarak, Lütfü kardeþimizin kalbi kýrýlmýþ…. Deðerli bir paylaþýmcýnýn aramýzdan ayrýlmasý beni de üzer… Umarým bizi kendinden uzun süre mahrum býrakmaz…. Sadece paylaþýmlarý deðil, varlýðýyla deðerli lutfu001, bir de o Guy Fawkes avatarý yok mu…
Hepinize selamlar, sevgiler ve saygýlarýmla….

…

Bir Anda Sabah Olmaz Ebeda

Yer Ýmleri