Hisse yatýrýmcýsýna 'ayrýcalýk' geliyor
Hisse yatýrýmcýlarý için yeni bir program baþlatacaklarýný açýklayan BÝST Yönetim Kurulu Baþkaný Karadað, yatýrýmcýnýn ortak olduðu þirketlerin pek çok avantajýndan faydalanacaðýný ifade etti.
A+ A- 08 Mayýs 2017
BÝST Yönetim Kurulu Baþkaný Himmet Karadað, kurumsal þirketlerin çok nitelikli hizmetleri küçük yatýrýmcýlarýna sunmadýklarýný, bunun için yeni bir program üzerinde çalýþtýklarýný bildirdi. Karadað, "Bu þirketlerin ortaðýysanýz müþterilerin yararlandýðý avantajlarýn çok daha fazlasýna sahip olacaksýnýz" dedi.
BÝST Yönetim Kurulu Baþkaný Himmet Karadað Bloomberg HT'ye konuþtu.
Yeni ürünler üzerine çalýþtýklarýný söyleyen Karadað, gelecek haftadan itibaren haftada bir yeni ürün toplantýlarý olacaðýný belirtti.
Karadaþ, "Referandumdan sonra sermaye piyasalarý için olumlu hava devam edecek, buna baðlý olarak sermaye piyasasý ürünlerini tanýtýyor olmamýz lazým. Sermaye piyasasý tüketicileri yeni ürünler görecek. Vadeli iþlem opsiyon Borsamýzla da ilgili çalýþmalarýmýz var ve gelecek haftadan itibaren haftada bir yeni ürün ve yeni lansman toplantýlarý olacak" açýklamasýný yaptý. Karadað ayrýca, eurobondlarýn BÝST'e getirilmesiyle ilgili çalýþtýklarýný da bildirdi.
Karadað, hisse yatýrýmcýsýna temettü dýþýnda olanak sunulmasý gerektiðini ve bu kapsamda yeni bir programla bu ayrýcalýðýn sunulacaðýný duyurdu.
Himmet Karadað "Þirketlerin hisselerine neden gerekli talebi göremiyoruz diye bakýnca kurumsal þirketlerin çok nitelikli hizmetleri küçük yatýrýmcýlarýna sunmadýklarýný gördük. Örneðin THY'de nitelikli hizmetler var; ben THY'nin yüzde 10'una sahibim ne ayrýcalýðým var? Kaðýt üstünde sýfýr..O patronajý hissedemiyorsunuz, biz önümüzdeki dönemde ortak sadakat programlarý ile bu ayrýcalýðý hisse yatýrýmcýsýna sunacaðýz. Siz bu þirketlerin ortaðýysanýz müþterilerin yararlandýðý avantajlarýn çok daha fazlasýna sahip olacaksýnýz" deðerlendirmesini yaptý.
Karadað, her hafta en az 1 þirketle bu programýn tanýtýmýný yapmayý planladýklarýný ifade etti.

Alýntý yaparak yanýtla

Yer Ýmleri