
Originally Posted by
krma01
Hollanda merkezli boya üreticisi Akzo Nobel’in ABD’li rakibi PPG Industries’in 27 milyar euroluk satýn alma teklifini reddetmesine sert tepki gösteren Akzo’nun en büyük hissedarý Elliot Advisors, þirkete dava açtý 22 Mayýs 2017 Pazartesi, 13:48 Güncelleme: 22 Mayýs 2017 Pazartesi, 13:49
Akzo Nobel’in PPG ile görüþmeleri sürdürmesinde ýsrarcý olan Akzo’nun en büyük hissedarý konumundaki Ýngiliz fon þirketi Elliot Advisors, þirkete dava açtý. Akzo’nun diðer bazý yatýrýmcýlarýnýn da desteðini alan Elliot Advisors, Amsterdam Giriþimciler Kurulu’ndaki yargýçlarý, Akzo’nun kararýnýn yanlýþ olduðu ve þirketin kötü yönetildiði konusunda ikna etmeye çalýþacak.
Þirket, geçen ay da Akzo’nun baþkaný Antony Burgmans’ýn görevden alýnmasý için Amsterdam Girþimcilik Kurulu’na baþvuruda bulunmuþtu. Dava kapsamýnda Burgmans’ýn görevden alýnmasý için oylamaya gidilebileceði belirtiliyor.
ABD'li boya üreticisi PPG Industries, Akzo Nobel þirketine üçüncü satýn alma teklifini 26.9 milyar euroya yükseltmiþ, ancak Akzo teklifi reddetmiþti.
Akzo’nun açýklamasýnda reddetme kararýnýn tekelcilikle ilgili risklerden ve kültürel farklýlýklara dair endiþelerden kaynaklandýðý, Akzo’nun satýlmasýnýn þirketi deðersizleþtireceði belirtilmiþti. Elliot Advisors ise, Akzo yönetimini kurumsal dünyadaki yerleþik ilkeleri kibirli bir þekilde hiçe saymakla suçlamýþtý.
Haberturk.com
Yer Ýmleri