https://beb.spk.gov.tr/?submenuheader=-1
Bu linke yýllardýr finasman ve yönetim giderleri ile heba edilen bilançolar için þikayette bulunduysanýz o çýplak kral tekrar taçlanabilir...
https://beb.spk.gov.tr/?submenuheader=-1
Bu linke yýllardýr finasman ve yönetim giderleri ile heba edilen bilançolar için þikayette bulunduysanýz o çýplak kral tekrar taçlanabilir...
O iþler öyle olmuyor.Mallar Garanti de .![]()
Eskiler bilir...Mardin nikli biri vardý bu topicte sanýrým 1-1,5 sene evvel bi grafik atmýþtý 35 leri son görüþümüz ipler kopmak üzere diyordu o zaman da onla mücadele ettiðimde millet bana saldýrmýþtý
Þu an o yok ben hala burdayým...2 sene evvel de 50.80 hareketini yapmadan önce 42 kýrýlýrsa 50 leri görebilir iþte o zaman arkanýza bakmadan kaçýn dedim ama nafile millet 100 lerin hayalini kuruyordu...
Þu anda olumlu olumsuz diye bir tarafta deðilim sadece teknik olarak 37 yi dip yapýp bi hareket daha çekebilir ama ne olursa olsun hareket kalýcý olmayacak...
Çok deðil geçen hafta 40.42 görmüþ þu an 37.50 daha ne olsun
YTD
Hocam sende dahil olmak üzere birçok Marshall yatýrýmcýsý yýllardýr heba edilen bilançolarýn incelenmesi için SPK,BÝMER ve diðer ilgili kurullara gerekli þikayet baþvurularýný yapmýþtýr. Mesela en son bilançoda 75 milyonluk gelir 65 milyon yazýlan pazarlama ve finasman giderleri ile tabiri caizse kuþa dönmüþtür! Yetkili mercilerin gerekli yaptýrýmlarý uygulayacaðý gözönüne alýnýrsa 7 yýldýr verilmeyen temettüler keza bedelsizler gibi durumlar v.s ile temel olarak dip görülmüþtür yani artýk eski ip oynatmalar bir son bulacaktýr... Bu durumda hakkýný aramayan küçük ortaklar harekete geçerse bu süreç hýzlanacaktýr. YATIRIM TAVSÝYESÝ DEÐÝLDÝR!
Haklý olduðunuz yanlarýnýz da var olmadýðýnýz yanlarýnýz da. Nitekim zamanýn da da grafikler nerelere gideceðini ve nerelere gitmeyeceðini gösterir.Temel ve teknik önemli
Siz düþecek dediðinizde elinizde bir veri varsa açýklarsýnýz.Ýnandýrýcý olur.Bilanço gelmeden her seferinde düþecek demenin hiç bir anlamý yok.Çünkü bilanço nun ne geleceðini bilmiyorsunuz haa biliyor da biz bilmiyorsak o ayrý tabi.Siz de biliyorsunuz ki yönetimin sürekli ya zarar yada cüzi kar açýklamasý hisse üzerinde baský oluþturuyor.f/k ve defter deðeri düzelmiyor.
Bu durumdan dolayý çýkýþlar kýsa ve sert oluyor.(bu arada gemi tineri iþine de baþladýlar biliyorsunuz oranýn meyvesini bir türlü yiyemedik)Gelecek güzel bir bilançonun ardýndan nelerin olacaðýný ve siz de tetikte beklediðinizi biliyorum.2017 yýlý sonuna kadar da sermaye artýrýmý yapmak zorundalar.Bu da mayýs daki genel gurulda muhakkak ele alýnacaktýr.Ve agresif hareketler çekme ihtimali de hayli yüksek olacaktýr.
Treade etmek kolay deðil kar da edebilirsiniz zarar da.Miktar veya lot azsa o ayrý tabii.Malum hisse sýð bir hisse.2000-3000 lotla %5-6 eksi veya artý yapabiliyorsunuz.
Bu arada benim de bu bilançodan pek ümidim yok.Ýþte tehlike de tamda burada baþlýyor.Yönetimimin kucaðýndasýn eðer piyasada fazla lot kalmamýþsa ki bunu her türlü takip ediyorlar o zaman yüksek kar açýklayabilirler.Ama bence halen istedikleri seviyede olduðunu zannetmiyorum.Hiç kimse aptal deðildir.Bu kadar baský yapýp yýllardýr elinde binlerce lot olan büyük yatýrmýcý neden çýkmýyor.(sakýn demeyinki lotlar küçük yatýrýmcýnýn elinde).Dolar bazýnda %300 zararý var kendilerinin.Yanii bedelsiz verse sadece zararýný telafi edebilecek büyükler.Saygýlar sevgiler
Þu anda yaklaþýk dolar bazýn da 10 dolar deðeri var.En son 2010 da ki deðeri mart ýn 9 undaki dolar deðeri.Yanii 7 senede dolar olarak hiç deðeri artmamýþ.Daha önceki sayfalarda akzanobel in %40 lýk mrshl a ortak olmasýnýn bedelini yazmýþtým.Büyük oyunlar oynandýðý kesin Yeri ve zamaný gelince hareket edecektir.Ama1 yýl ama 3 yýl.Takip ettiðim ama hemen hemen hiç yorum yazmadýðm kront uçtu gitti 15.11.2016 da 3.50 olan hisse 10 u aþtý elimde çok az olduðu için o fýrsattan çok yararlanamadým maalesef.
Umudumuz MRSHL e kaldý yine![]()
Yer Ýmleri