2013 de Marshall ile ilgili kendimce istihbarat kaynaklarým olduðuna dair çok ayrýntýya girmeden biþeyler karalamýþtým 10 gün ceza aldým...Bu yüzden o konu hakkýnda artýk yazmýyorum sadece þunu söyleyeyim bilançolarýn ne geleceðini %90 biliyorum..Bu konu hakkýnda soru sormayýn artýk bana...
bir diðer mevzu Marshall tamamen toplu bir kaðýttýr halka sadece %9 luk kýsmý açýktýr bu yüzde piyasada dönen lot miktarý ayrýca vede bu %9 un hemen hemen hepsi sahiplidir yani bu tahta sahipsiz falan deðildir bunu geçin...
Hani tahta sýð diye bazý geyikler yapýyorsunuz ya biri 15-20 milyonla tahtaya girse alýp götürecek bu kaðýdý diye iþte o da imkansýz...
Misal gerçektende 10 milyonum var ve bu hisseye kafayý taktým kendimce dedim ki bu 10 milyonla tahtada oyuncu olucam..iþte böyle birþey farkedilirse spek basarda basar ama sen kafaya koymuþsundur istediðin kadar bas toplayacaðým deyip eðer gücünü görürlerse buraya dikkat edin...
ertesi sabah bi uyanýrsýn kap da hisse satýþý haberini görürsün %9 luk halka açýk kýsmý %15 e 20 ye çýkarýyorum der sende elinde malla ekrana bakakalýrsýn...
beyin jimnastiði yapýyoruz sadece kurgudan ibaret söylediklerim...Ana fikir þu...Marshall sahipli bir kaðýttýr kimse gaza gelmesin
Bastýlar mý gene?
Çok gaza gelmiþsiniz sn ICQ. Mardinli bilmiyor siz biliyorsunuz öylemi. Mardinli ta ne zamandan söylemiþti kaðýdýn kaçdan döneceðini, kaça geleceðini. Mesele kim biliyor bilmiyor meselesi deðil. Scharif07 çok güzel yazmýþ adam dolar bazýnda %300 zararda. Elbette çýkacak. Ama 1 ama 3 yýl sonra.Elinde 60 maliyetle 80 maliyetle bekliyorsa vatandaþ senelerdir, bu bilançoda birþey gelmeyecek diye satacak deðil bu adamlar.
1-Sizce bu akyatýrým ne yapmaya çalýþtý bu kadar lot mal alarak ve dün neden sattý ucuza.
2-Ýþyat 40 küsürden aldýðý malý neden 37,5 dan verdi?
3-Credit Suise aldýðý hisseleri kime postaladý, neden acceptor aracý kurum kendisi direkt almak yerine böyle bir yola gitmiþtir sizce?
4-Kaðýdýn sahibi varsa enayimi bu adam 5 senedir kaðýt TL bazýnda %300 dolar bazýnda %1000 kaybetmiþ? Amacý ne olabilir.
5-Bedelsiz beklentisi hakkýnda görüþleriniz nedir?
Bu sorulara cevap verebilirseniz memnun olurum
Bi dakka ne oldu gene 15 bin lot mu o?
Bu arada 37.40 tek kalemde 14.969 lot saat 17.22
Tekrarýnda da 37.40 dan yine 00,031 lot saat 17.22 de iþlem oldu.Yani koca koca yatýrýmcýlar ýn çektiði harekete bakýn.Geçekten birileri birilerine dalga geçiyor ve küstah ça.
Yer Ýmleri