SGK emekli maas vb sohbet edebiliriz...![]()
SGK emekli maas vb sohbet edebiliriz...![]()
SGK aylik hesaplamasi web sitesine gore aylik baglama yuzdeleri azaliyor, ona gore de her yeni emekli az maas alacak- primi asgari ucret uzerinden yatirildi ise yada kendi yatiriyor ise vs vs.............
SGK maas hesabi web https://uyg.sgk.gov.tr/AylikHesap/
kaynak: DELIKAN
http://www.hisse.net/topluluk/member.php?u=6971
konuya abone oldum elinize saðlýk![]()
Parayý hedefiniz yapmayýn. 1$ Elli kuruþ olacak
duhul: eylül 2012
Konuya katkým olsun...
Yýllar yýllar önce, mühendis olarak iþe baþladýðým þirketin Perosonel Þefi (Þimdilerde IK Yönetmeni falan diyorlar), sanýrým iþe baþladýktan 3-4 ay sonra "Ýyi takip edin, emekli olduðunuzda emekli maaþýnýz, müsteþar emekli maaþýyla ayný olacak, çünkü sizler tavandan prim ödüyorsunuz." demiþti.
Hiç boþluk vermedim desem yeridir. Askerliði de yedek subay olarak yaptým. ( askerlik SGK baþlangýcýmdan sonra).
Askerlik hariç bütün çalýþma hayatým boyunca tavandan pirim ödedim...
Ama müsteþar emeklisinin maaþýný alamýyorum.. Tahminime göre %60 - %65'ini alabiliyorum...
Ýlerleyen yýllarda aradaki makasýn daha da açýlacaðýný tahmin ediyorum.. Yani SGK emeklisine daha az artýþ verilmesi suretiyle makas açýlacaktýr..
Maaþ baðlama oranlarý çok düþtü.. O zamanlar %70 olan maaþ baðlama oranlarý þimdilerde %40'lar civarýnda herhalde..
30 yýl çalýþýp 23 yýlý tavandan ödeyerek 10bin küsür gün ile emekli oldum.
Ondan sonra da 4 yýl SGDP ödeyerek çalýþmaya devam ettim.
Benden sonra da tavandan ödemeye devam eden arkadaslarým 2-3 yýl daha az ödenmiþ primleri olmasýna ragmen daha yüksek maaþla emekli oldular.
Eþimin çalýþma günlerini istege baglý ödeyerek tamamladýk emekli oldu.Onun çalýþmaya devam eden arkadaslarý 5 yýl sonra emekli oldu, onlarýn maaþý eþimden daha az.
Maaþ hesabý enteresan.
Son düzenleme : ozim; 16-03-2017 saat: 16:18.
Ne gerekli ise o kadar prim odemek gerekir. Benim icin 5525 gun gerekiyor ise bunu cok gecmemeye calisacagim. su an icin 600 gun gerekli bana. yurt disi borclanmami asgari olarak yatiriyorum. Su andaki hesaba gore toplam yatiracagim bedel yaklasik 41 bin lira yani emekli olduktan itibaren ortalama 1000 lira maas ile 41 ay olmemem lazim- insallah olmem.............
Bilgilenmek için konuyu takipteyim, ama nafile bir takip olduðunun da farkýndayým.
38 yaþýndayým, iþe giriþ 2002 veya 2003 olmasý lazým. Epeydir müzmin iþsizlerdenim. Açýktan ödeyerek emekli çýkmak benim için tek seçenek.
Þimdi baðkur ödemeye baþlarsam 60 yaþýnda emekli çýkabiliyorum. Ve bu günkü baðkur maaþlarýný dikkate alarak "tam maaþtan" hesaplayýnca (75'e kadar falan yaþarsam) ödediðim primi geri alma ihtimalim bile zayýftý..
Üstüne bir de þu % 35 teranesi çýktý. emekli olmak benim için iyice mantýksýz hale geldi.
Verdiðim parayý geri almak þöyle dursun, 1/3'ünü geri alabilirsem ne ala..
Prim ödeyeceðime o parayý kumbaraya atayým daha iyi.
Benim gibiler için emeklilik kavramý "yok edildi" resmen..
>>> Emeklilik yaþý 65'e çýkacak, maaþ asgari ücretin yüzde 35'ine inecek <<<
Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracý adayýnýz iyi birine benziyor olsa da, imza tarihi kontrat tarihinden 15 gün sonrasý olacak þekilde CEZALI TAHLÝYE TAAHHÜTNAMESÝ imzalatýn.
Ýlgili video > https://m.youtube.com/watch?v=fk69vY25PoQ
Yer Ýmleri