Çok yakýn zamanda ederini tekrar bulacaðýný düþünüyorum. Þuan zarar ama sýkýntý deðil. 19 Kiþi Bu hisseye bakýyorsa sýkýntý yok demektir. Bu 19 Kiþinin içinde birde spek varsa 10 numara heran yukarý doðru atabilir deðil mi ?YTD
Çok yakýn zamanda ederini tekrar bulacaðýný düþünüyorum. Þuan zarar ama sýkýntý deðil. 19 Kiþi Bu hisseye bakýyorsa sýkýntý yok demektir. Bu 19 Kiþinin içinde birde spek varsa 10 numara heran yukarý doðru atabilir deðil mi ?YTD
Valla her numara var bunlarda, bugün baktýðýmda yaklaþýk 30000 lot azltmýþlar, ne yaptýklarýný bilmyorum ama baya bir mal boþalttýlar, artýk ne kadar sürer toparlamasý göreceðiz hep birlikte, ama buradaki foruma bakarsanýz son yazýlara göre hisseye ne kadar küçük yatýrýmcý girmiþ görürsünüz, ama durum iç açýcý görünmüyor. Ytd...
E5603 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu borsada tokatçýlýk devam ettiði sürece bizde yatýrým anlayýþý olmaz, tokatçýlar her zaman kendisine malesef yeni avlar buluyorlar, daha önceden de belirttiðim gibi 7,69 liradan alan kiþi bu hisseyi kaç liraya satmayý hedefleyip aldý, ama bu yapýlan resmen soygun, küçük yatýrýmcýdan tokatlanan bu para kendilerine hayýr getirmeyecektir...
E5603 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Pamukluda alýmlar baþladý galiba
VTR-L29 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Herkesin diþinden týrnaðýndan artýrdýðý yatýrýmýný bu tür kan emicilere kaptýrmasý tek kelimeyle yazýk, Arkadaþlar yaklaþýk 1 aydan beri snpam hisse senedinde olaðan dýþý hareketler olmaktadýr. Bu durum gerek sanal artýþ olarak gerekse sonrasýnda soluksuz olarak 5 günlük süre içerisinde düþüþ olarak gerçekleþmiþtir. Bu iþlemlerin bir çoðu Gedik aracý kurumunu (Bunun dýþýnda da baþka aracý kurumlar olma ihtimali var) kullanan þahýs ya da þahýslar tarafýndan gerçekleþtirilmiþtir. Öncelikle SPK'nýn 107/1. maddesi þu þekildedir,
"Ýþlem bazlý piyasa dolandýrýcýlýðý SPKn'nun 107 nci maddesinin birinci fýkrasýnda (107/1) düzenlenmiþtir. Anýlan düzenleme uyarýnca, "Sermaye piyasasý araçlarýnýn fiyatlarýna, fiyat deðiþimlerine, arz ve taleplerine iliþkin olarak yanlýþ veya yanýltýcý izlenim uyandýrmak amacýyla alým veya satým yapanlar, emir verenler, emir iptal edenler, emir deðiþtirenler veya hesap hareketleri gerçekleþtirenler" hakkýnda 2 yýldan 5 yýla kadar hapis ve beþ bin günden on bin güne kadar adli para cezasý verileceði hükme baðlanmýþtýr. "
Mevzuattan da anlaþýlacaðý üzere bu þahýs ya da þahýslarýn eylemleri iþlem bazlý piyasa dolandýrýcýlýðý suçunu oluþturmaktadýr. onun için bu þahýslar hakkýnda gerek SPK nezdinde gerekse Cumhuriyet Baþsavcýlýðýna müracaatta bulunmak suretiyle suç duyurusunda bulunacaðým,
Bu hisseyi küçük yatýrýmcýyý dolandýrmak maksatlý olarak kullanan bu þahýslarýn iþlemlerinden dolayý maðdur olanlar varsa kesinlikle þikayet baþvurusunda bulunmalarýný tavsiye ederim.
Son düzenleme : fatih2501; 09-02-2018 saat: 13:19.
Buna kýsmen katýlýyorum, ama tokatçýlarýn olmasýnýn asýl sebebi açgözlü küçük yatýrýmcýlarýn olmasýdýr diye düþünüyorum. Bu hisse, 1,2x'li fiyatlarda iken de beklentileri aynýydý. Yani çimento fabrikasý üretime baþlamýþtý, yýllýk 100milyon dolarlýk cirosu vardý, arsa expertiz deðeri belirlenmiþti, iplik ve kira gelirleri zaten sabit gibi. Sadece iplik ve kira gelirleri bile 1,2x fiyattan fazla ederken, bazen günlük 2-3 bin liralýk hacim oluyordu. Þimdi ne deðiþti? Sadece liman geldi. Þimdi satýþ haberi ile birlikte 6,x li fiyattan daldýlar. Neden? Çünkü haber güzel! Hissenin ederinin ne olduðunu düþünmeden, hissenin önceki yýllardaki spekülatif hareketlerini görmezden gelerek, hissenin uçabileceði gibi, yýllarca deðerinden 2-3 kat aþaðýda tutulma durumunun yaþandýðýný görmezden gelerek, ya da hiç incelemeyerek akýntýyla yükselip ileride 1-2 tavan sonra satarým düþüncesindeki eleman zaten bu riski göze almýþ demektir. PÝyango gibi, böyle mentalitedekilerin ancak %20si kazanýr, onlar da baþka zaman kaybeder zaten.
Sayýn Fatih2501, sizin adýnýza üzüldüm. Ben doðrusu, 7li olmasa da 6,xli fiyatlardan en azýndan elinizdekilerin bir kýsmýný realize edersiniz diye bekliyordum. Gerçi o zaman da hisseyi 10lu fiyatlarda çýkartýp yine piþmanlýk duydururlardý.
Daha önce de yazdýðým gibi, bence hissenin gerçek deðeri buralar deðil, daha önce kabataslak bir hesap yapmýþtým. Ama spekülatörün hisseyi deðerinin çok altýnda aylarca-yýllarca tutabilme kapasitesi var. Ýçeriden duyum olayý da var gibi görünüyor. Çünkü, bu seferki hareket öncekilerden çok farklý idi. Her zaman %30 yukarý çýkartýp satardý ama þimdi hareketin ilk anýndan itibaren %100 çýkartýp sattý. Ýçeriden böyle bir satýþ haberi geleceðini bilmese, bu þekilde rahat yukarýya çýkarabileceðini sanmýyorum.
Bu arada GEDÝK elindekileri çýkmýþ gibi. Yatýrým finans ile ve biraz da iþ bankasý ile, A1Capital, Marbaþ ile filan da çalýþýyor gibiydiler. Dün sanýrým Yatirim finanstan da biraz çýkmýþlar.
Olaya iyi tarafýndan bakarsak, çimento satýþýndan bence en az 100 milyon lira nakit gelecektir (bundan aþaðýsýnda baþka oyunlar ararým), ve bu parayý baþka yatýrýmlarda kullanacaklardýr. Temettü verilmesini zayýf ihtimal görüyorum. Ýhtiyacýnýz olmayan para ile yatýrýmdaysanýz, eninde sonunda tekrar gerçek deðerine ulaþacaktýr.
Ben asýl SONMEyi merak ediyorum. Dolaylý bile hiç bir faaliyeti kalmamýþ bir þirkete SPK nasýl izin veriyor. Birileri þikayet etmez mi? Acaba SNPAM ile birleþirler mi gibi þeyler aklýmdan geçmiyor deðil.
Satýþ haberi realize olmadýðý müddetçe bence bu içine girildiðini düþündüðüm sürünceme devresi devam edecektir. Eðer satýþtan gelen para ile iyi bir yatýrým yapacaklarsa, önce aþaðýlardan yavaþ yavaþ çaktýrmadan aylarca toplayýp sonra haberi yapýþtýracaklardýr. Tabi bu "aþaðýsý" dediðim rakam 3,5 lar mý olur, daha farklý bir rakam mý olur bilemiyorum.
Allah hissedekilere sabýr versin. Gerçi biz de güzel baþka bir hissede olduðumuzu sanýyoruz ama durmadan biz de sabýrla sýnanýyoruz. Sanýrým hemen her hissede böyle. Ama tabi SNPAM biraz daha zor.
Yazdýklarým kendi fikirlerim olup ASLA yatýrým tavsiyesi deðildir.
Yer Ýmleri