Buna kýsmen katýlýyorum, ama tokatçýlarýn olmasýnýn asýl sebebi açgözlü küçük yatýrýmcýlarýn olmasýdýr diye düþünüyorum. Bu hisse, 1,2x'li fiyatlarda iken de beklentileri aynýydý. Yani çimento fabrikasý üretime baþlamýþtý, yýllýk 100milyon dolarlýk cirosu vardý, arsa expertiz deðeri belirlenmiþti, iplik ve kira gelirleri zaten sabit gibi. Sadece iplik ve kira gelirleri bile 1,2x fiyattan fazla ederken, bazen günlük 2-3 bin liralýk hacim oluyordu. Þimdi ne deðiþti? Sadece liman geldi. Þimdi satýþ haberi ile birlikte 6,x li fiyattan daldýlar. Neden? Çünkü haber güzel! Hissenin ederinin ne olduðunu düþünmeden, hissenin önceki yýllardaki spekülatif hareketlerini görmezden gelerek, hissenin uçabileceði gibi, yýllarca deðerinden 2-3 kat aþaðýda tutulma durumunun yaþandýðýný görmezden gelerek, ya da hiç incelemeyerek akýntýyla yükselip ileride 1-2 tavan sonra satarým düþüncesindeki eleman zaten bu riski göze almýþ demektir. PÝyango gibi, böyle mentalitedekilerin ancak %20si kazanýr, onlar da baþka zaman kaybeder zaten.
Sayýn Fatih2501, sizin adýnýza üzüldüm. Ben doðrusu, 7li olmasa da 6,xli fiyatlardan en azýndan elinizdekilerin bir kýsmýný realize edersiniz diye bekliyordum. Gerçi o zaman da hisseyi 10lu fiyatlarda çýkartýp yine piþmanlýk duydururlardý.
Daha önce de yazdýðým gibi, bence hissenin gerçek deðeri buralar deðil, daha önce kabataslak bir hesap yapmýþtým. Ama spekülatörün hisseyi deðerinin çok altýnda aylarca-yýllarca tutabilme kapasitesi var. Ýçeriden duyum olayý da var gibi görünüyor. Çünkü, bu seferki hareket öncekilerden çok farklý idi. Her zaman %30 yukarý çýkartýp satardý ama þimdi hareketin ilk anýndan itibaren %100 çýkartýp sattý. Ýçeriden böyle bir satýþ haberi geleceðini bilmese, bu þekilde rahat yukarýya çýkarabileceðini sanmýyorum.
Bu arada GEDÝK elindekileri çýkmýþ gibi. Yatýrým finans ile ve biraz da iþ bankasý ile, A1Capital, Marbaþ ile filan da çalýþýyor gibiydiler. Dün sanýrým Yatirim finanstan da biraz çýkmýþlar.
Olaya iyi tarafýndan bakarsak, çimento satýþýndan bence en az 100 milyon lira nakit gelecektir (bundan aþaðýsýnda baþka oyunlar ararým), ve bu parayý baþka yatýrýmlarda kullanacaklardýr. Temettü verilmesini zayýf ihtimal görüyorum. Ýhtiyacýnýz olmayan para ile yatýrýmdaysanýz, eninde sonunda tekrar gerçek deðerine ulaþacaktýr.
Ben asýl SONMEyi merak ediyorum. Dolaylý bile hiç bir faaliyeti kalmamýþ bir þirkete SPK nasýl izin veriyor. Birileri þikayet etmez mi? Acaba SNPAM ile birleþirler mi gibi þeyler aklýmdan geçmiyor deðil.
Satýþ haberi realize olmadýðý müddetçe bence bu içine girildiðini düþündüðüm sürünceme devresi devam edecektir. Eðer satýþtan gelen para ile iyi bir yatýrým yapacaklarsa, önce aþaðýlardan yavaþ yavaþ çaktýrmadan aylarca toplayýp sonra haberi yapýþtýracaklardýr. Tabi bu "aþaðýsý" dediðim rakam 3,5 lar mý olur, daha farklý bir rakam mý olur bilemiyorum.
Allah hissedekilere sabýr versin. Gerçi biz de güzel baþka bir hissede olduðumuzu sanýyoruz ama durmadan biz de sabýrla sýnanýyoruz. Sanýrým hemen her hissede böyle. Ama tabi SNPAM biraz daha zor.
Yazdýklarým kendi fikirlerim olup ASLA yatýrým tavsiyesi deðildir.





Alýntý yaparak yanýtla
ulan hergun -5 yapmanin ne faydasi var ne sana ne sirketine... YTD

Yer Ýmleri