1- Sayın Tolga Gazioğlu, söz alarak, Şirket Finansal Tablolarında şirket gayrimenkullerinin gerçek değeri ile yansıtılması konusunda görüş bildirdi.
Bu önemli bir nokta ama olumlu cevap verdiklerini sanmam. SPK kuralları gereği böyle yapıyoruz filan demişlerdir. Gerçek değeri ile yansıtsalar, uçarız
2- Salih Keskin: Çimento şirketi için ilerleyen dönemde SANÇİM gibi satma planlarınız var mı?
Çok güzel bir soru. Bunun olumlu cevabı da hisseye olumlu yansır.
3- Salih Keskin: Şirket karının tamamen kar olarak (temettü) dağıtılmasını istiyorum:
Bir parçasını bile dağıtmalarını ben olumlu buluyorum. Çimento yatırımı bittikten sonra, oradan gelen karı dağıtmazlarsa o zaman cingar çıkarılabilir
4- Salih Keskin: Şirket kapalı kutu gibi yönetiliyor.... bu zihniyetin şirket yönetmesini istemiyorum:
Kapalı kutu gibi olduğu doğru. Bir ara şeffaflaşacaklar gibi bir hareketlenme yapmışlardı, kaldı. Ama yine de, şirketin %90 küsürleri bunların. Yönetimden çekilmeleri beklenemez ama şeffafflıkla ilgilenecek birileri atanabilir. Çimento fabrikasının kar marjı mesela kolaylıkla açıklanabilir.
5- Salih Keskin: Yönetim kurulu ücret almayı gerektirecek bir iş yapmıyor.....
Bence yapıyorlar. Ama şeffaflık konusu sıkıntılı. Göstermedikleri için ne yaptıklarını göremiyoruz, çok dolaylı yollardan öğrenmeye çalışıyoruz. 95 milyon çimento sermaye artırımı ile ilgili ne yapacaklar mesela?
6- Celal Sönmez'in önümüzdeki dönemlerde de hastane bağışına katkıda bulunulacağı iması üzerine Tolga Gazioğlu: 2017 yılında, dağıtılan kar kadar yeterince bağış yapıldığını, daha fazla bağış yapılmamasını ve halka açıklık miktarının artırılmasını istedi.
Eğer vergiden düşmüyorsa, tüm kazandığımız temettü kadar bağış, onlar için az olabilir ama biz küçük yatırımcılar için çok fazla. Düşünsenize, tüm sene aldığınız para kadar parayı oraya veriyorsunuz. Şirket sahipleri, bu şirketten oraya yatırım yapabilir ama diğer şirketi üzerinden kazanabilir. Mesela hastanenin olduğu yerde gayrimenkulü vardır, oranın değeri artar, sonuçta zarar etmemiş olur. Benden çok fazla para gidiyor ama gayrimenkülden bana sadece %7,5 geliyor. Bu son yazdıklarım tamamen senaryodur..
Ben bu arada, toplantıya katılıp, az da olsa, biraz daha aydınlanmamıza sebep olan bu küçük yatırımcılara teşekkürlerimi sunuyorum.

Alıntı yaparak yanıtla
Yer İmleri