Ihale yasaðý bugün mü bitiyordu?
Arkadaþým elimde 20 bin adet vardý. Satamýyosun hisseyi. Robot var. Satýþ verdiðin kademeden kendisi satýyor. Akla karayý seçtim satýncaya kadar. Dün %17 yükseldide ne oldu bu þirkette al sat dýþýnda yatýrým yapýlmaz. Oda 100 1000 adet hisse için geçerli. 10000 adet koy almaz kademeler zaten yüklüð deðil. Önce bilançosunu düzekltmesi lazým. Yada bu seviyeden alýp en az 1 yýl bekliyeceksin. Yada al sat yapacaksýn. Ben bir daha bulaþmam. Elbette baþýmdan geçtiði için anlattým. Yatýrým tavsiyesi deðildir. Netaþ ile bu hisseyi kýyaslamayýn o a gurubu bu c grubu...
Ama þunu unutuyorsunuz tüm Türkiye'de özel öðretim kurumlarýnda okullarda güvenlik kamerasý þartý getirildi.
Bu haber çýktýðýnda ihale yasaðý vardý ve tarih 13 Ocak 2017 göz önünde bulunsun güzel haberler peþ peþe gelebilir þu an UEFA temsilcimizdeyim oradan umduðunu bulursam ziyarete gelirim
Özel okullara güvenlik kamerasý zorunluluðu getirildi
NTV.com.tr
13 Ocak 2017 Cuma
Eðitim
özel okul kamera zorunlu.jpg
Yapýlan yeni düzenlemeyle özel okullara, bahçe ve bina giriþleri baþta olmak üzere, güvenlik kamerasý sistemi kurma zorunluluðu getirildi.
Milli Eðitim Bakanlýðýnca (MEB) yapýlan yeni düzenlemeye göre, özel okullarýn güvenliðini arttýrmak amacýyla bahçe giriþ ve bina kapýlarý öncelikli olmak üzere görüntü kayýtlarýný depolayacak güvenlik kamera sistemi kurulmasý zorunluluðu getirildi.
MEB Özel Öðretim Kurumlarý Genel Müdürü Kemal Þamlýoðlu, AA muhabirine, bugünkü Resmi Gazete'de yayýmlanan "Özel Öðretim Kurumlarý Yönetmeliðinde Deðiþiklik Yapýlmasýna Dair Yönetmelik" hakkýnda açýklamalarda bulundu.
6764 sayýlý Kanun'un ardýndan Özel Öðretim Kurumlarý Yönetmeliði'nde de revizyona gidildiðini dile getiren Þamlýoðlu, yeni yönetmelikte kanun deðiþikliðinin yaný sýra sektörün talepleri ve Bakanlýðýn ihtiyaçlarýnýn da dikkate alýndýðýný ifade etti.
Þamlýoðlu, yeni düzenlemeye iliþkin þu bilgileri verdi:
"Hazýrladýðýmýz yönetmelik ile özel öðretim sistemimizde oldukça önemli ve köklü deðiþiklikler öngörüyoruz. Çalýþmalarýmýza, ceza sisteminde revizyona giden kanun deðiþikliðini yönetmeliðimize uyarlayarak baþladýk. Bu çerçevede, idari para cezalarýnýn usul ve esaslarýný belirledik, uygulamayý somutlaþtýrdýk.
Benzer þekilde izinsiz eðitim yapýlan yerler ile bünyesinde yabancý sermaye bulunan kurucu þirketlere iliþkin yaptýrýmlarý kaleme aldýk. Diðer yandan sektörden gelen talepleri de deðerlendirerek eðitim ve öðretim faaliyetlerine ara verme olanaðý getirdik. Böylelikle ekonomik dara düþmüþ kurumlarýmýza kendilerini toparlamalarý için süre vererek kapanmalarýnýn önüne geçmeyi hedefledik."
Yeni düzenleme ile sektörden gelen talepler doðrultusunda, öncesinde sadece hazýrlýk sýnýfý bulunan özel anadolu liseleri için kurum adý olarak verilen "kolej" ibaresini diðer okul türlerinin de kullanabilmesinin önünün açýldýðýný bildiren Þamlýoðlu, "Özel okullarýmýzýn güvenliðini arttýrmak amacýyla bahçe giriþ ve bina kapýlarý öncelikli olmak üzere en az 15 gün süreyle görüntü kayýtlarýný depolayacak güvenlik kamera sistemi kurulmasýný mecburi tuttuk. Güvenlik kameralarýnýn 1 Aðustos 2017'ye kadar kullanýma hazýr hale getirilmesi gerekiyor" dedi.
Þamlýoðlu, "Yeni düzenlemede, Anayasamýz baþta olmak üzere, taraf olduðumuz Çocuk Haklarýna Dair Sözleþme ve Milli Eðitim Temel Kanunu'nun bir gereði olarak, kurumlarýn reklam ve ilanlarýnda öðrenci resimleri ve isimleri ile öðrenci baþarý durum bilgilerinin kullanýlamayacaðýný öngördük. Bazý kurum türlerimizde kurucu ve kurucu temsilcisi olmak için mezuniyet ve yýl þartý getirdik. Bu sayede özel öðretim kurumu açmayý sadece ticari bir iþ olarak gören zihniyet yapýsýnýn ortaya çýkardýðý kalite ve nitelik sorununu bertaraf etmeye çalýþtýk" deðerlendirmesini yaptý.
Genel Müdür Þamlýoðlu, Ulaþtýrma Denizcilik ve Haberleþme Bakanlýðýndan MEB'e devredilen ve yük ve yolcu taþýmacýlýðýnda kullanýlan Mesleki Yeterlilik Belgesi (SRC) veren özel mesleki yeterlilik kurslarýna iliþkin düzenlemelerin de yeni yönetmelikte yer aldýðýný söyledi.
Yeni düzenleme ile özel öðretim kurumunun ortaklarý arasýnda yabancý uyruklu ortaklar, bunlar arasýnda tüzel kiþiler varsa o tüzel kiþilerin de ortaklarý arasýnda yabancý uyruklu gerçek veya tüzel kiþi ya da kiþiler bulunduðunun denetleme sonucunda tespiti halinde idari para cezasý verilebileceði hükmünün getirildiðine dikkat çeken Þamlýoðlu, kurucunun, verilen süre içinde yabancý uyruklu gerçek veya tüzel kiþi ortaklýðýný sonlandýrmadýðýnýn ya da kurumda ikinci kez yabancý uyruklu gerçek veya tüzel kiþiliðin bulunduðunun tespit edilmesi halinde, kurum açma izni ile iþ yeri açma ve çalýþma ruhsatýnýn iptal edileceðini söyledi.
Þamlýoðlu, yeni mevzuat ile ayrýca en geç 4 Aðustos 2017 tarihi itibarýyla bir bilim grubunda faaliyet göstermek üzere kurum açma izinleri düzenlenmeyen özel öðretim kurumlarý hakkýnda sürekli kapatma iþlemi uygulanacaðý yönündeki kanun maddesinin de yönetmelikte yer aldýðýný dile getirdi.
ENGELLÝLERÝN ERÝÞÝLEBÝLÝRLÝÐÝ
Genel Müdür Þamlýoðlu, yeni yönetmelikte engellilerin eriþebilirliðine iliþkin hükümlerin öngörüldüðünü belirterek, "Bu çerçevede binanýn zemin katýnda bölümleri bulunan özel okullar haricindeki diðer özel öðretim kurumlarýmýzý, engelliler için ders yapýlan bölümler ve diðer ihtiyaçlara iliþkin hizmetlerin bu katta verilmesi halinde asansör ve engelli eriþimine iliþkin diðer yükümlülüklerden muaf tuttuk. Yine kurumun kullanmayacaðýný beyan ettiði ya da henüz hazýr olmayan kat veya bölümler için de eriþilebilirlik þartlarýný kolaylaþtýrdýk." bilgilerini paylaþtý.
Þamlýoðlu, özel mesleki ve teknik anadolu liselerinin saðlýk alanlarýna, 9'uncu sýnýfta sürekli, 10'uncu sýnýfta ise eylül ayý sonuna kadar diðer ortaöðretim kurumlarýndan nakil ve geçiþ yapýlabileceði hükmünün de getirildiðini bildirdi.
ÖZEL OKULLARDA ÜRETÝM YAPILABÝLECEK
Kanunla özel mesleki ve teknik anadolu liselerinde yapýlabilmesine imkan tanýnan üretim faaliyetinin kapsamýný belirlediklerinin altýný çizen Þamlýoðlu, "Özel mesleki ve teknik anadolu liseleri, öðrenci ve personelinin mesleki kazanýmlarýnýn üretim içinde geliþimi, ülke sanayisine katký, atölye teçhizat ve donatýlarýnýn aktif kullanýlmasý maksadýyla üretim faaliyetlerinde bulunabilecekler. Üretim faaliyetlerinde bulunacak olan okullar taleplerini milli eðitim müdürlükleri aracýlýðýyla Bakanlýða bildirecek. Bakanlýðýn uygun gördüðü okullarda üretim faaliyetleri yapýlabilecek." dedi.
Yeni düzenleme ile okul öncesi eðitim kurumlarýnda görevli öðretmen ve uzman öðreticilerin haftada en fazla aylýk karþýlýðý 20 saat, ders saati ücretli 20 saat olmak üzere 40 saate kadar ders okutabilmesine imkan verildiðini aktaran Þamlýoðlu, "Açýköðretim kurslarýna farklý seviyedeki öðrenci kayýtlarýnýn önlenmesi için bu kurslara kayýt olacak kiþilerden açýköðretim programýna kayýtlý olduðuna dair öðrenim belgesi istenmesini uygun gördük" dedi.
Sn Kafkas þirketi biraz inceleyin. Aslýnda çalýþtýðý alan geliþmeye çok açýk ve iyi bir alan. Ve halka sanýyorum biraz yukarýdan arz edilmiþ. Buna raðmen bi rçok tabela þirketine göre iyi durumda. Özellikle bu ihale yasaðý kalktýktan sonra devlet ihalelerine girip baþarýlý çalýþmalar yapar ise bence þirket çok hýzlý bir þekilde büyüyebilir. Zira þirketin Ýnternet sitesindeki müþterilerini ve müþteri memnuniyetlerini okuyunca hiçte yabana atýlacak bir firma olmadýðý görülüyor. Turkcell, Akbank,Garanti bankasý,Ziraat,Finansbank,Ýstanbul Emniyet Müdürlüðü v.b referansalar bana göre büyük referanslar. Dilerseniz siteden sizde þirket hakkýnda yazýlanlarý okuyabilirsiniz. ( Heralde yalan yazýlar yazmamýþlardýr zira þirketin resmi internet adresi ) http://www.senkronguvenlik.com.tr/anasayfa
Arkadaþlar bu þirkete hiç güvenmeyin 1.45 deki mallarýmýn cuma günü verdim diye konuþmuyorum. A1 hangi hisseyi halka arz etmiþse yukarý çýkara bildikçe malý kitlemiþler. 5.25 de halka arz edilip cuma günleri mal alan grup küçükleri yiye bildikleri kadar amaçlarý yukarý çekmek olmuþ.ihale haberi ve o zamanýn abdullah Gül cumhur baþkaný iken hava alanýndaki bombalama olaylarý sonucunda güvenlik þirketleri kalkacak vs deyiþler yüzünden operasyondan vazgeçilmez belliki siz siz olun bir güvenlik þirketi 5,25? Halka ýrz ediyorsa uzak durun bakýn hedfgyo do 1.50 den halka arz edilmiþ a1 tarafýndan operasyon yapýlmýþ bunda hemde saglam hisse gitmiþ mallar 5 üzerinde sepetlenmiþ hisse ortada 50 yýlda geçse degiþmez brksn 1.5 dan halka arz a1 halka arz kagýt 15? Gitmiþ mallar buket buket küçüklere verilmiþ ve artýk eskiler batmýþ vaziyette þimdi yoklar biste çünkü paralarý pul...Size tavsiyem 20 yýllýk borsa hayatýmda temettü yatýrýmcýysan oku temettü bilanço okumayý ögren kýsa vadeciysen teknik ögren gðnlðkçüysen yazý tura çýkanýn peþine takýl
D5102 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
risk ve kar bana ait kimseye yatýrým yönlendirmesi olmasýn.Yatýrým danýþmaný deðilim kendi bacaðýmdan asýlýrým.
Nakit kraldýr.
Yer Ýmleri