Hocam eski formda da deðinmiþtim. Bir þirkete yatýrým yapacaksan önce bilançosuna bakacaksýn. Hiç kývýrmadan yazýyorum. Bir þirket sermayesi kadar zarar açýklýyorsa o þirket yatýrým yapýlma listesinden çýkmýþtýr. Bu zararýn mutlaka farklý gerekçelleri de vardýr. Bakýnýz THY nerden nereye geldi. Neden çünkü sermaysesinden bile fazla zarar açýkladý. SNKRN da ise durum çok farklý. Öncelikle halka arzý çok uçuk fiyatlarda. O günün SPK sý bu þirkete bu fiyatlardan neden halka arz edilmesine izin vermiþ onu bilmiyorm. Ortada büyük bir soygun var. Ayrýca Þirketin KAP a yaptýðý açýklamalar gerçekten '' Gülerim aðlanacak halime '' cinsinden. Ben yatýrým yapacaksam eline mendil almýþ Ve bir yanlýþlýk sonucu þirkete zarara uðratmýþ kiþilerin bulunduðu bir yerde olmam. Yanlýþlýklar olur olmaz deðil. Ama telafisi zor hatalar yanlýþlýk deðil son olur. Elimde 20 bin adet vardý. Tamamen tekniði güzel diye ldým. Ve inanýn geçen ki yükseliþinde zor sattým. Bu hisse 3 tl de olsa yatýrýmcýlarýna ellerindeki senetleri sattýrmamak için her türlü numaralar açýk. O yüzden böyle bir þirkete sýrf birileri övgü yaðdýrýyor diye yatýrým yapmam ben yapanada mani olmam. Ben sadece yatýrýmcýlarýn araþtýrmasýný istiyorum. Mali yapýsý bozuk ve ihale yasaðý almýþ bir þirket üstelik c grubu olmasýda ayrýca sýkýntýdýr. Sýrf ihale yasaðý kalkýyor diye bu þirketin senetleri alýnmaz ancak ihale yasaðýnýn kalkmasý ve yeni ihaleler almasý güzel olur fakat satamadýkdan sonra neye yarar. Ozaman güveniyorsan alýcaksýn uzun vade bekliyeceksin en azýnda b grubu oluncaya kadar elinde tutacaksýn yoksa tamamen iþkence. Ben orta ve uzun vadede yatýrým yapabilmem için þirketin mali duumunu düzeltmesii beklerim. Belki ozaman yatýrým yapýlýr. Tekniði güzel diye alýyorsam da 5000 adedi geçirmem bundan böyle. Bol kazançlar. Y.T.D.

Alýntý yaparak yanýtla

Yer Ýmleri