Hayýr (No)
Yapýlan Açýklama Düzeltme mi?
Hayýr (No)
Konuya Ýliþkin Daha Önce Yapýlan Açýklamanýn Tarihi
-
Yapýlan Açýklama Ertelenmiþ Bir Açýklama mý?
Hayýr (No)
Bildirim Ýçeriði
Açýklamalar
Þirketimiz Yönetim Kurulu 10 Temmuz 2018 tarihinde toplanarak aþaðýdaki kararý almýþtýr:
Kamuoyuna duyurulduðu üzere, 27.10.2016 tarihli Yönetim Kurulu Kararý ("Karar") çerçevesinde, Aydýn ilinin Söke ilçesinde yer alan Þirketimize ait fabrika arsasýnýn daha verimli kullanýlmasý ve bu baðlamda kýsmen bir gayrimenkul projesi ("Proje") kapsamýnda (ticaret, konut, turizm) deðerlendirilmesi amacýyla, 1/1000 Ölçekli Uygulama Ýmar Planý deðiþikliði için Þirketimizin baðlý ortaklýðý Söktaþ Dokuma Ýþletmeleri Sanayi ve Ticaret A.Þ. ("Söktaþ Dokuma")'nýn bitiþik arsasýnýn stratejik önemi olmayan bir kýsmýnýn da Proje'ye konu edilebilmesi amacýyla baþvuruya dâhil edilerek ilgili resmi makamlara baþvuru yapýlmýþ, imar deðiþikliði baþvurumuz Aydýn Büyükþehir Meclisi kararý ile kabul edilerek 8 Haziran 2017 tarihinde Söke Belediyesi'nce ilan edilmiþtir.
Onaylanan imar deðiþikliði ile, mülkiyeti þirketimize ait olan Aydýn Ýli, Söke Ýlçesi, Cumhuriyet Mahallesi, Karasuluk Mevkii, Ada No. 719, Parsel No. 657 ile mülkiyeti baðlý ortaklýðýmýz Söktaþ Dokuma'ya ait ayný Ada, Parsel No. 655'de gayri faal durumda olan iplikhane iplik üretim binasý ve depolarýnýn bulunduðu kýsým yeni imar planý çerçevesinde ifraz ve tevhit edildikten sonra net 41.573 m2'lik ticaret, turizm ve konut alaný, kat alaný kat sayýsý (emsal) 1,20 ve taban alaný kat sayýsý 0,4 olarak Proje'ye konu olacak baðýmsýz bir taþýnmaz oluþacaktýr.
Söz konusu 27.10.2016 tarihli Karar uyarýnca Proje'den saðlanacak kaynaðýn Þirketimizin finansal yükümlülüklerinin azaltýlmasýnda kullanýlmasý amacýyla Proje'ye iliþkin araþtýrmalar ve gerekli temaslar devam etmektedir.
Söz konusu gayrimenkul satýþý veya projesi grubun tekstil iþ kolundan elde ettiði ve dolayýsýyla konsolide cirosunda bir deðiþikliðe sebep olmayacaktýr.
Ýhale sonrasýnda satýþ veya proje ile ilgili geliþmelere uygun yönetim kurulu kararý alýnacak olup, söz konusu karar öncesinde iþlemin, SPK'nýn Önemli Nitelikteki Ýþlemlere Ýliþkin Ortak Esaslar ve Ayrýlma Hakký Tebliði (II-23.1) ("Teblið") çerçevesinde önemli nitelikteki iþlemler kapsamýna girip girmeyeceði mevcut aþamada belirlenememekle birlikte, Þirketimizin mali yapýsýnýn güçlendirilmesini teminen, söz konusu gayrimenkul satýþýndan/projesinden elde edilecek fonun en az %90'ýnýn fonun elde edilme tarihinden itibaren bir ay içinde her türlü muvazaadan ari bir þekilde nakdi banka kredilerinin ödenmesine yönelik olarak kullanýlacak olmasý ve satýþ halinde bunun iliþkili taraflara mal varlýðý devri niteliðinde olmayacak olmasý nedenleriyle, Teblið hükümleri çerçevesinde ayrýlma hakkýnýn doðmayacaðý beklenmektedir.
Yönetim Kurulumuz tarafýndan:
1. Yukarýda belirtilen Proje'ye konu olacak baðýmsýz taþýnmazýn ifraz ve tevhit iþlemlerinin satýþ sonrasý tamamlanmasý þartý ile arsa satýþý veya arsa payý/baðýmsýz bölüm karþýlýðý inþaat olarak ihaleye çýkýlmasýna,
2. Ýhalenin 12 Eylül 2018 tarihinde saat 14:00'de KEY Hotel, Konak, Ýzmir adresinde kapalý teklif usulü ile tekliflerin verilmesi ve ardýndan kapalý teklif verenlerden en yüksek teklif veren istekliler ile pazarlýk yapýlmak suretiyle gerçekleþtirilmesine,
3. Ýhale ile ilgili olarak gerekli ve faydalý her türlü iþlem, ilan ve duyurularýn yapýlmasýna,
Katýlanlarýn oybirliði ile karar verilmiþtir.
Konuyla ilgili geliþme olmasý halinde Sermaye Piyasasý Mevzuatý hükümleri kapsamýnda kamuya gerekli açýklamalar yapýlacaktýr.
Mal sahibi Mülk sahibi..hani bunun ilk sahibi .. mal da yalan mülk te yalan..var birazda sen oyalan..
Yer Ýmleri