ben 1 kaybedersem betoncular 1.000.001 kaybeder
ben 1 kaybedersem betoncular 1.000.001 kaybeder
bir halt olacaðý yok.
Bu kur bizim için yok hükmündedir
diye þuan beyanat verseler
sokaklara çýkýp kuru protesto eden onmilyonlar çýkar
ama ama fabrikalar kapanýp iþsizlik %30-40 lara çýktýgýnda maaþlar verilemediðinde veya anca kira parasýna yetecek duruma geldiðnde bu onmilyonlar haaa diyebilir o yuzden maalesef yaþanmasý gereken yýllar yaþanmalý iþte buna evrim diyorlar
bence bugün kiþ artýþta iranlýlarýnda parmaðý var dolara döndüler
bir halt olacaðý yok.
Yarýn TR saati ile akþam 07.01 ABD Ýrana ambargosunu baþlatýyor....Diðerlerinin Kasýma kadar süresi var galiba..........
Arkadaþlar, durum vahim görünüyor.
Bugün baþýmdan geçen bir olayý paylaþmak isterim:
X bankada bulunan $20.000'i, Y bankaya transfer etmek istedim. Elden komisyonsuz olur diye, paramý çektim ve Y'ye gittim. "Cash dolar almýyoruz" dedi bireysel temsilci. Sebebini "Merkez Bankasý" olarak açýkladý.
"Yani..." dedim, "Þimdi ben size $20.000 getiriyorum ve Merkez Bankasý'ný gerekçe göstererek almýyorsunuz, öyle mi?" "Evet, 15-20 gündür elektronik transferi kabul ediyoruz ancak" diye ekledi.
Bu durumu yaþayan oldu mu?
Merkez bankasý bankalardan nakit getirilen paralar için %1 civarý bir komisyon talep ediyormuþ. Yani banka 200 dolar ödememek için nakit kabul etmiyor. Dolar likiditesi kuruduðu için banka kaydi olmayan iþlemler için elinde nakit bekletmek istemiyor. Eskiden likidite daha rahat ve iþlemler daha derinlikli olduðu için tcmb'ye göndermeden de sistem eritebiliyordu nakit banknotu. Þimdi sanýrým sistem buna uygun deðil.
En güçlü veya en zeki olan deðil, DEÐÝÞÝME en açýk olan türler hayatta kalýr...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Yer Ýmleri