Valla bende okkalý bir faiz artýþý yapmasýný bekliyorum...
Dilede getirdim zaten..
200 baz puan civarý...
saygýlar/baþarýlar
Valla bende okkalý bir faiz artýþý yapmasýný bekliyorum...
Dilede getirdim zaten..
200 baz puan civarý...
saygýlar/baþarýlar
"Caný kaymak isteyen cebinde manda taþýr "
Siyasi bir manevrada iyi/etkili olabilirdi ama Papazý salmadý...
Yani Reis bildiðimiz Reis...
saygýlar/baþarýlar
"Caný kaymak isteyen cebinde manda taþýr "
ilk konkordato haberi geldi.
ankarada bir inþaat þirketi.
http://www.patronlardunyasi.com/habe...-istedi/208018
Usd/try 4,8181 +0,0092 +0,19%
gau/try 188,817 -0,220 -0,12%
usd/zar 13,4968 +0,2279 +1,72%
eur/try 5,6157 +0,0131 +0,23%
eur/usd 1,1650 +0,0007 +0,06%
gbp/try 6,2710 +0,0122 +0,19%
bir halt olacaðý yok.
Dolar mý faiz mi ?
Dolar yükseldikçe, sayýn Tengri Han'ýn her gün belirttiði gibi þirketlerimiz zora giriyor. (Aslýnda dolar yükselmesi gerektiði için yükseliyor ama bizim el parasýyla yiðitlik taslayan yüzlerce þirketimiz var)
Faiz yükseldikçe, iktidarýn 16 yýldýr rantýný yediði inþaat sektörü zora giriyor. (faizde yükselmesi gerektiði için yükseliyor)
Sonuç : hem faiz, hem döviz, hem dýþ borç yükselmeye devam edecek.
Peki neler düþecek.
Ücretler düþecek, satýnalma gücü düþecek, kiþi baþý milli gelir düþecek, borsa düþecek, arsa, konut rantlarý düþecek.
Bu arada üretim de düþmeye baþlamýþ (son gelen verilerle)
Dolarda yükseliþ sureceek. Bunun kaçarý yok... Ancak 200 baz puan dolarda gerilemeye sebep olacaktir. Ufukta 5+ görünüyor... Bu gerilme ile guc alarak yukselecektir.
Tüketime odaklý anlayýþýmýzý deðiþtirmek adina ne yazik ki bir adim atilmamakta tam aksine tesvik yapilmaktadir. Gereksiz harcamalari kisitlamak adina okkali bir faiz artýþý yerinde bir karar olacaktir. Bu saatten sonra gen artýþlarýn dolari geri cekecegini ne yazik ki dusunmuyorum. O pazar bence geçti. Eger MB düþüþün alimi guclendirecegi dusuncesi varsa bu kadar yuksek arttirim gelmeyebilir. Reisin bir sözü ile hic bile gelmeyebilir. Suan belirsizlikten dolar 78-85 arasi cikacak en ufak habere duyarli bir sekilde bekliyor. Su gerilim hattinda alinacak her karar þans bence... Þuan MB nin 24 Temmuzda ne yapacaðý tam bir soru iþareti.
Gecen Tengri Han burada geluzel bir paylaþým yapmis; gelecek olan faiz artisi ile birlikte 1 yillik faiz getirisini hesaplamisdi. Dolarda sanirim 6.10 gibi bir rakama denk geliyordu. Düþüþ ile birlikte alim mutlaka gelecektir... Keske yeterli param olsa ve bir kazan olusturabilsemher seyden biraz tutmak en iyisi gibi geliyor bana. Tamamen kendi dusuncemdir yatirim tavsiyesi olamaz bunlar
Yer Ýmleri