Mb baþ yaverinin bugünkü enflasyon raporunu iyi irdeleyen bundan sonra Dolarýn saldým çayýra allah kayýra modunda býrakýldýðýný anlamýþtýr. Allah Iþýk Ökte gibi sözde her moku bildiðini sanan ekonomistlerin `ben Dolarý buradan almam satarým giderim UCUZ ! BIST hisselerine para yatýrýrým ` goygoyuna kanýpta Dolarlarýný 4.80 li fiyatlardan bozdurup alttan alacaðým diyenlere sabýr ve selamet versin. Dolarda yükseliþ kaçýnýlmaz , üstten satarým alttan alýrým diyenler bir sýçrar iki sýçrar ...
BÝZ BUNLARI ANLATTIK ÞEVKET HOCA DAVULCU ZURNACI
https://www.youtube.com/watch?v=kJ-Dt8Vwxdk
Çocuklar ne yapýyorsunuz ? Biz bunlarý anlattýk, bu kupayla anlattýk, kalemle anlattýk, dolmuþçuyla, davulcuyla, zurnacýyla anlattýk, bu Dolar 2 Tl iken anlattýk ` Dolarda YÜKSELÝÞ KAÇINILMAZ` diye anlattýk ama siz gittiniz iki çiziktirik TEKNÝK analiz ile yok 2 den döner olmadý 3 ün üstü yok, o da olmadý 4 den almam satarým BIST ucuz gider banka hissesi alýrým diyenlere inandýnýz bizi bir þevket hoca kadar kaale almadýnýz ne diyeyim...![]()
BOTAÞ gaza yüzde 50 zam yaptý...ÝSO: Þok olduk
ÝSO Yönetim Kurulu Baþkaný Bahçývan, ``BOTAÞ`ýn elektrik üretim amaçlý kullanýlan doðal gaz fiyatýna yüzde 49.5 gibi çok aðýr bir zam yapmasýný, üretim hayatýmýz ve sanayimiz açýsýndan alýnmýþ çok talihsiz bir karar olarak görüyoruz.`` dedi.
Öngörülebilir bir üretim hayatýna en fazla ihtiyaç duyduðumuz bir dönemde BOTAÞ`ýn paydaþlarýna haber vermeden, ön bir duyuru yapmadan, adeta keyfiyeti çaðrýþtýran, çaðdaþ yönetiþim anlayýþýyla baðdaþmayan bir yaklaþýmla aldýðý bu baskýn zam kararý ekonomik gerçeklerimizle baðdaþmadýðý kadar, akýl ve vicdanla da uyuþmamaktadýr.
http://www.patronlardunyasi.com/habe...k-olduk/208454
BAHÇEVAN ! zatý muhteremi Doðal gaz zammýna vicdansýzlýktýr demiþ, hadi be ! essahmý diyon BAHÇEVAN ! senin gibiler ancak KAZIK kendi bir yerlerine nüfus edincemi ciyaklýyor ? Ulan adama sorarlar 16 yýllýk `EL ÞEYÝ` borçlanýp yapýlan soygun BETON ekonomisiyle millete verdiðiniz MEHTER gazýna ne oldu ? Aklýnýz o zaman nerenizdeydi ? Bu iþte yanlýþlýk var REÝS diye niye sesinizi yükseltmiyordunuz ? Beton ekonomisinin sonunun HÜSRAN olacaðýný bilmiyormuydunuz ? Neyse umutabi derki: Beteri görmeden yeter olmaz, DOLARDA yükseliþ kaçýnýlmaz, istesenizde istemesenizde ...
TCMB Baþkaný Murat Çetinkaya, enflasyonun yüzde 70 olasýlýkla 2018 sonunda orta noktasý yüzde 13.4 olmak üzere yüzde 12.5 ile yüzde 14.3 aralýðýnda gerçekleþeceðini öngördüklerini açýkladý.
Çetinkaya, "Enflasyonun 2019 yýl sonunda yüzde 9.3`e geriledikten sonra orta vadede yüzde 5 düzeyinde istikrar kazanacaðý öngörülmektedir. 2020 yýlýnda ise enflasyonun yüzde 6.7 olacaðýný öngörüyoruz" dedi.
Ahanda MB baþ yaveri bugün bunlarý dedi bu yazý bir yerde kalsýn , umutabi`de þunu desin, (tutmazsada kandýrýldým derim olur biter )
%99.999 olasýlýkla MB baþ yaverinin hem 2018 hemde 2019 enflasyon hedefleri denilenin %40 ile %70 arasýnda daha yüksek yerlerde olacaktýr. 2020 ye gelince, orasýný kestirmenin þimdiden mümkünatý yok , kim ne derse desin 2018 de ki gerçekleþmeler olmadan hiç kimseye inanmayýn. Ama topiðin ruhuna uygun olarak son söz, bu ahval ve þerait altýnda DOLARDA yükseliþ kaçýnýlmaz...
2023 hedeflerinde ýsrarlýmýyýz?
Yer Ýmleri