Beton likit deðildir bunu betona yatýrým yapanlara, absürt fiyatlardan beton alýp 100 verdim seneye elini öpene 200 e okuturum diyenlere beton topiðinde anlattýk ama yukarýdaki örnekteki gibi üretim yapan sözde firmalar dahi gidip onlarca beton yatýrýmý yaptý . Þimdi aðlýyorlar , hadi o betonlarý alýp münasip yerlerine koysunlar, bakalým satmaya çalýþsalar 5-6 sene önce verdikleri Tl cinsinden parayý dahi veren olacak mý deðil ki Dolar cinsinden. Beton ekonomisi çöktü, bunun olacaðýný görmek için ne ekonomi uzmaný olmaya nede müneccim olmaya gerek yoktu sýradan bir umutabi olsanýz yeterdi. Beter olacaklar ki yeter olsun .
ABD ile iliþkiler açýklamalara göre kopacak gibi görünüyor ama ben hala ABD ile anlaþýlabilecegi kanaatindeyim.Trump'in twitter diplomasisi çok spekülatif hareketlere yol açabiliyor.
Mesela kuzey kore ile ne oldu sonuç? Nükleer savaþ atom bombasý derken el sýkýþtý Trump...
Bir ülkede yalakalýðýn getirisi, dürüstlüðün getirisinden fazla ise, o ülke batar. Montesquieu
Kriz sadece TR deðil AB de de kýsmen etkili olabilir....Zaten yeni toparlayan AB de iþin içine girebilir....Deutsche için iþler daha karýþýk....Kendi dertleri yanýsýra bir de TR de ki riskleri var.
https://www.cnbc.com/2018/08/10/if-t...e=twitter|main
Bu arada farkýnda misiniz % 28 geçen haftaya göre fakirleþtik......
Para harekatlarý olacaktýr ülkeler arasý. Trump denen zevzeklere gerek yok bunun için benim kýzdýðým konu bir yetkili konuþmaz mý.....Ne için maaþ alýr bu herifler.....
Aksiyon planý açýklanmaz mý ? Dertleri baþka ise bilemem......
Kontrollü kriz mi isteniyor ? Sonra zordaki þirketlere el koyup yandaþlara verelim....Paralar ne de olsa isimsiz adalarda...Dolar olarak çaký gibi duruyor...Bu günler için....
Bu filmi bir yerden hatýrlýyor gibiyim..... Allahýn lütfu......
Amma yanýldýk þu dýolar tahmininde. Nisan ayýnda bu baþlýkta dolar kasým-aralýk gibi 7 lirayý görebilir diye tahmin yürüttük, ohaa falan dediler. Adýmýz 7 ciye çýktý, düne kadar hala o fikirdeydim kýþýn 7 yi göreceðiz diye gel gör ki bugün 6.80 gördük iyi mi. Ben buna ters köþe olmak derim. Millet tam tatilde yakalandý bu devalüasyona.
Güler Sabancý'dan Berat Albayrak'a tam destek
Bu kadýný iyi tanýyýn sonra gidin bunun bankasý veya holdinginin yahut enerji þirketinin hissesini alýn ama sonrada sakýn aðlamayýn. Beteri görmeden ne bu ne baþkalarý akýllanmayacak , benim Dolarým var ama bunlarýn Dolar borcu bu durumda kim yalaka olmak zorundadýr ?
Yer Ýmleri