SÝLVER-CAN SORU/CEVAP KÖÞESÝ
SORU:
-Wishwind abi, 2001 yýlýndan beri borsada sýnýz, tecrübelerinizi ve yaþadýklarýnýzý bize anlatabilir misiniz abi?
WÝSHWÝND:
-Tecrübe olacak mutlaka, olmadan olmaz, fakat yanlýþ anlaþýlmasýn, borsadayým derken, orada çalýþýyorum, çay ve çorba iþlerine bakýyorum.
SORU:
-Olsun abi, neticede içeriden birisiniz, daha güzel olur. Konu açýlmýþken borsada gerçekten insider var mý abi, karaktersiz patronlar cirit atýyor mu?
WÝSHWÝND:
-Koçum, insider dediðin çaya katýlan karanfil gibi bir þey mi, kesinlikle öyle bir þey yok, emin olun, çayýmýz on numara, beþ yýldýz dýr, ha patron konusunda haklýsýn, patron karaktersiz dir.
SORU:
-Tamam iþte abi, onu diyorum, patronlar acýmasýz deðil mi, bu konuda tavsiyeniz var mý abi?
WÝSHWÝND:
-Evet var tabii, öncelikle borsa diye hemen atlamayýn, iþe girmeden sigortanýzý baþlatýn, fazla mesai ve özellikle agi, bu konularý mutlaka konuþun, patronlarýn hepsi karakter yoksunu, hepside sizi keklemeye çalýþýr. Ulen birde borsada çalýþyoruz, 6 aydýr maaþ alamýyorum be. Dinleyin þimdi; Batsýn bu dünya, batsýn bu rüya, aðlatýp da gülene yazýklar olsun...teyyy,,, teyyy,,, teyyy,,, heyyy,,,,upsssss,,,,hýmmmm...
SORU:
Abi yanlýþ anladýnýz, borsada yalan, dolan, dönüyor mu, kirli tezgahlar var mý, onlarý konuþmak istedim.
WÝSHWÝND:
-Bizde yalan, dolan, olmaz koçum, baþkasýna taze çay verip, sana bayat çayý içirmem, tezgaha gelince, o bizim ekmek teknemiz, her zaman temizdir. Aklýnýza kötü þeyler getirmeyin, çamaþýr suyu diye bir þey var deðil mi.
SORU:
-Anlaþýldý abi, her þey için teþekkür ederiz, saðolun.
WÝSHWÝND:
-Tamam, hadi bakalým...teyyy,,, teyyy,,, teyyy,,, heyyy,,,,upsssss,,,,hýmmmm...
" Bir avuç toprak, biraz da suyum ben.. Neyimle övüneyim, iþte buyum ben..'' Yunus Emre
Yer Ýmleri