Kapa haber dustu arkadaslar
SM-N920C cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kapa haber dustu arkadaslar
SM-N920C cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yorumlayabilecek üstat varmi
Acemi görüþü ; olumlu olsaydý artardý olumsuz olsaydý düþerdi. Bi b.k yok yani paydaþlar
1-) 2014 Nisan 07 'de alýnan karar gereði geri alým programýnýn sonlandýrýldýðýný, 0,92 ort. maliyetle 996 bin lot mal alýndýðýný belirtiyor.
2-) Birleþme Ýþleminin 30.09.2016 tarihli finansal tablolar yerine 31.12.2016 tarihli finansal tablolar esas alýnarak gerçekleþtirildiði açýklanmýþ.
3-) Birleþme Tahmini blançosu açýklanmýþ.
4-) Devralma Sözleþmesi bulunuyor.
5-) Duyuru Metni var, burada birþey dikkatimi çekti; Diyor ki zat; Birleþme nedenlerinden biri olarak "Pay sahiplerine kar daðýtým potansiyeli artacak". Ýnþallah muvaffak olurlar.
6-) Bu GümüþMak zarar eden bir firma bilançosu mevcut. Diðer Ankastre Silverline kadar kar açýklamýþ yýl sonu (2016) Satýþ hasýlatý 108 milyon,
7-) Þirketin borcunun özkaynaklara oraný 2015 'e göre ciddi bir artýþ sergilemiþ ve risk faktörleri arasýnda gösteriliyor. (Sermaye Risk Yönetimi)
8-) Grubun diðer riskleri belirtilmiþ. Faiz, kur vs.. (Riskler mevcut çok þükür)
9-) Gümüþ Mak 8 milyon TL ve 3 milyon Euro Halkbank Tan kredili arsa almýþlar 2011 tarihli.
10-) Daha incelenmesi gereken onlarca detay. Özellikle hazýrlanan Yönetici sunumu (34 syf) okudum.
Totalde niyet bozukluðu yok gibi de bakalým herkes için hayýrlýsý olsun
Birleşme sonucunda şirketler ayný ticari faaliyet yapýsý altýnda tekbir tüzel kişilik olarak faaliyet gösterecekler olup bunun sonucunda gerekli sinerji yaratýlacaktýr.
Yönetim Kurullarý aşağýda belirtilen birleşme gerekçeleri ve hedefleri hususunda mutabýk kalmýşlardýr.
-Operasyonel olarak ticari faaliyetlerin tekbir tüzel kişilik altýnda yürütülecek olmasý hukuki yapýnýn sadeleşmesini sağlayacaktýr.
-Yönetim seviyelerinde ayný pozisyon içerisinde birden fazla görevlendirmeye gerek kalmayacağýndan tekbir idari merkez ile yönetim yapýlarý sadeleştirilecektir. Bunun sonucunda yönetim kontrolü artarak kurumsal yönetim uygulamalarý güçlenecektir.
-Rekabet gücünün artmasýna katký sağlayacaktýr.
-Sermaye yapýsý daha sade hale gelecektir.
-Pay sahiplerine kar dağýtým potansiyeli artacaktýr.
-Operasyonel ve yönetimsel giderlerde sağlanacak tasarruf sonucunca maliyet avantajý
sağlanacaktýr.
Yukarýda açýklanan hedefler ve bu hedeflere ulaşýlmasýnda sağlanacak sinerji Devralan şirketin finansal gücünün artmasýna pozitif katký sağlayacaktýr. Bu durum ileri vadede pay sahipleri açýsýndan daha karlý bir büyümeye önemli katký sağlayacaktýr.
Yazdýklarým yatýrým tavsiyesi deðildir. Her zaman sizin paranýz için sizin kararýnýz geçerlidir.
Haftalýk kapanýþ geçen haftanýn altýnda þu anda...
Nedendir bilmem, 1.4x'dan üzerimize yýðdýklarý günlerdeki hareketine benzettim bugünlerdeki salýnýmýný... O zaman da beklenti yoktu, tarihinde görülmemiþ bir karýn ardýndan ilk çeyrekte zarar açýklamýþtý. Sonra... Sonrasýný ne siz sorun ne de ben söyleyeyim!.. Yavaþ yavaþ 1' in altýna süzülmesi, ne süzülmesi adeta gömülmesi... Ve býktýrasýya bir bekleyiþ... Ayný nehirde iki kez yýkanýlamayacaðý gibi, tarih de ayný þekildr tekerrür etmez!.. Ancak mevcut konjonktür gerçekten de benzer görünüyor... Birleþme öyküsü bitmiþ, kýsýr salýnýmlar devam ediyor... Ya bilanço týrtsa?.. Lütfen önümüzdeki 2 güne özellikle dikkat edin, Sevgili Ortaklar!..Öyle olacak demiyorum, bilmiyorum da zaten... Ama geçmiþte böyle olmuþtu, lütfen ekstra dikkat edin bu son iki günde diyorum!.. Bu arada, o zaman anlamamýþtýk ama, bilançonun kötü geleceðini (muhtemelen) bilenler, ýsrarla ve müthiþ bir kararlýlýkla satýþa geçmiþti (Ýþ ve Deniz'den yanýlmýyorsam...Ki o zaman kaðýdýn amiral gemisiydi bu iki kurum) son iki gün...Dediðim gibi bilmiyorum, ama bu iki güne dikkat etmek gerekir konusunda ýsrar ediyorum...
Yatýrým tavsiyesi deðildir...
Yer Ýmleri