ALLAH ým bana doðruyu doðru, yanlýþý da yanlýþ olarak göster ve bana doðru ile amel etmeyi nasip et
SÝLVER CAN- SORU/CEVAP KÖÞESi
SORU:
-Abi, Sn.tutgetir abi diyor ki. "izci abartýyor, vebal alýyor diyor." ne dersin abi.
CEVAP:
-Sen, Sn.tutgetir abine de ki: Sermayesi 35.7,* fiyatý 2.42 = toplamda ve koparmada 86 Milyon TL piyasa fiyatý olan hissenin neresi vebal olur diye sor.
" Bir avuç toprak, biraz da suyum ben.. Neyimle övüneyim, iþte buyum ben..'' Yunus Emre
HER YIL YÜZDE 20 BÜYÜME HEDEFÝ Mustafa Laçin, her yýl ciroda yüzde 20 büyüme hedeflerinin bulunduðunun altýný çizerek, Türkiye'nin ''en büyük'' davlumbaz üreticisi olduklarýný, davlumbazý en fazla Almanya ve Rusya'ya sattýklarýný, ABD'ye de davlumbaz satacaklarýný bildirdi. 50 ülkeye ihracat yaptýklarýný kaydeden Laçin, ABD pazarýna girmelerinin, kendileri açýsýndan önem taþýdýðýný söyledi. Laçin, Silverline'ýn büyümesi konusunda bazý görüþmeler yapýklarýný dile getirirken, Silverline'ý dünya markasý yapacak ortaklýklara sýcak baktýklarýný belirtti. 1994 yýlýnda kurulan ve 2006 yýlýnda borsaya kote olan Silverline, yýlda 750 bin adet üretim gerçekleþtiriyor. Þirket, 2009 yýlýnda 6 milyon lira yatýrým yaparken, bir yýl sonra üretimini 1 milyona ulaþtýrmayý hedefliyor.
Sn Arkadaþlar,
Sn. Ýzci bizim burada yýllardýr yazdýklarýmýzý yazmýþ ve doðru yazmýþ. Alýn size hikayesi olan, potansiyeli olan senet. Vebal alanlar belli bugüne kadar. Alýnacak risk nedir? Kazanç ne orandadýr?
Biliyoruz ki birçok þirket bu tür birleþmelerin sonunda yabancý ortak buldu. Bilançoda ciddi amortisman yükü var, bu konunun aþýlmasý öyle kolay deðil. Þirket giderleri azaltmak ve operasyon verimliliðini artýrmak için birleþti, bundan sonra hikaye yazýlýr ve gerçekleþip gerçekleþmeyeceðini Allah bilir. Burada tek gerçek gözümüzün gördüðü doðruysa (ki þu anda 22 kiþi forumu izliyor ve TR 'de birçok insan bunu görebilir) bu bilançonun hakký 2.xx deðil. Verilen tüm örnekler (banvit, Vesbe, vb.) den hiçbir eksiði olmayan bir tahta bu. Alým satým bekleme kararlarý herkesin kendi alacaðý kararlar. YTD Herkese bol þans
Eski bir haber ama yabancý ortaklýk istekleri varmýþ bir ara hala varmýdýr bilmiyorum ama hissenin bu karlýlýðý ivmelenerek sürdüðü sürece zaten kendi baþýna marka olmuþtur sýlvýr. Yabancý ortak küçük bir olasýlýk ama olursa iler ki bir kaç yýlda 1 milyar piyasa deðerleri hayal olmaz sýlvýr için.
2009 üretim rakamýndan bahsettiðine göre haber yýlý 2010 , 8 yýl geçmiþ üzerinden bayaðý taze haber sayýlýr. Neyse arkadaþlar herkesin fikri kendini baðlar , ben bu kaðýtta bilanço açýsýndan 3,5 - 4 civarýna kadar potansiyel görüyorum. Yeni gelecek bilançolarla hedefler revize edilebilir. Þirketin tek mide bulandýran kýsmý genel kurulda da bahsi geçen halka açýk olan þirketin ürettiði mallarýn %98 ini halka açýk olmayan þirket üzerinden satmasý . Kar aktarýmý yapýlýyor mudur , yapýlmýyor mudur bilemem ama arada bu þirket olmasa çok daha þeffaf bir yapý olurdu. Herkese hayýrlý ve bol kazançlar diliyorum , saðlýcakla...
Burada yer alan yatýrým bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatýrým danýþmanlýðý kapsamýnda deðildir.
Yer Ýmleri