SÝLVER-CAN SORU/CEVAP KÖÞESÝ
SORU:
-Akþama güzel bir paylaþým yapacaðým demiþtiniz. Hani, lambadan cin çýkaracak haliniz de yok. Yine de bekliyoruz iþte.
CEVAP:
-Eylül 2017 tarihinde Ceo: 5 yýlda 1 Milyar TL ciro demiþti. Biz de heyecanlanmýþtýk. Hatta size ek olarak ne demiþtim; Bu þirket borçsuz ayný zamanda, bu çok önemli demiþ ve altýný çizmiþtim. Þimdi yeni yýlda Ceo; daha önce demiþ olduðu hedefini daha erken bir tarihe revize etti. (bkz-10 Ocak/2018 bloomberg tv) Dedi ki; 2020 veya en geç 2021 yýlýnda ihracat hedefimize (100 Milyon dolar) ulaþmayý düþünüyoruz dedi. (Ýhracata ulaþtýðýnda, cironun yarýsý iç piyasa olacaðýndan, otomatik olarak ikisine de ulaþmýþ oluyor.) Yani bizim süre 5 yýldan yarýya iniverdi. Hedef Azami artýk 2.5 veya 3 yýl.
SORU:
-Abi, þirketin bu güzel revize açýklamasýndan sonra, siz de borçsuzluðunu revize edecek misiniz?
CEVAP:
-Elbette tabiiki. Þirketin borçsuz olmasý; ciro büyüdükçe gider sýnýrlý kalacaðýndan, kar ciddi oranda artacak demektir. Giderlerin anasý kredi faizleridir. Finansal borcu yok ki, finansman gideri tahakkuk etsin.
SORU:
-Abi ya, yatýrýma giderse. O zaman ne olacak.
CEVAP:
-Bu þirket ciddi oranda yatýrýma gidemez. Çünkü þirketin açýklamýþ olduðu son dönem faaliyet raporunda, kapasite kullaným oraný birleþmenin de etkisi ile, müthiþ bir boþ kapasite oluþmuþ. (bkz-kap haber-%43)
SORU:
-Abi bu durum gerçekten müthiþ. Sizce baþka nasýl bir durum oluþur bu þirkette.
CEVAP:
-Hemen Arçelik, Vestel gibi þirketlere ekstradan üretim de yapabiliriz. Çünkü kapasite çok müsait. Böyle bir haberi de, ivedi olarak bekliyorum.
SORU:
-Teþekkürler abi.
CEVAP:
-Hadi hayýrlýsý bakalým.
" Bir avuç toprak, biraz da suyum ben.. Neyimle övüneyim, iþte buyum ben..'' Yunus Emre
Yer Ýmleri