Moralinizi bozmayýn arkadaþlar. Bu hisseden daha iyi bir hisse yok. Emin olun. Borsada böyle fýrsatlar ve böyle fiyatlamalar her zaman ele geçmiyor. Bir anda her þey deðiþecektir. Ýnþallah.
Moralinizi bozmayýn arkadaþlar. Bu hisseden daha iyi bir hisse yok. Emin olun. Borsada böyle fýrsatlar ve böyle fiyatlamalar her zaman ele geçmiyor. Bir anda her þey deðiþecektir. Ýnþallah.
" Bir avuç toprak, biraz da suyum ben.. Neyimle övüneyim, iþte buyum ben..'' Yunus Emre
Ýnþallah allah sabrýmýzý mükafatlandýrýr
3213 Avatarý kitapci0 kitapci0 þu an forumda
Kýdemli Üye
Duhul
Aug 2017
Gönderi
1,142
BISTTE KAZANMAYA DAÝR SORULAR ,CEVAPLAR
Abi ne güzel hayatýnýz var ya hisseyi düþünce al yükselince sat, bedava yaþýyorsunuz anasýný satayým
O iþ senin bildiðin gibi olmaz
Hadi caným sende bal gibi de öyle yapýyorsunuz iþte , bakýyorum hisseler gün içinde % - 5 bir süre sonra % + bilmem kaç 30 / 40 bin lira parayla hergün 2000 tl kazanýrsýnýz
E Ne duruyorsun sende yap ,gün de bir maaþ
Abi bende o para yokki
Merak etme olanlarda öyle senin dediðini yapamazlar
Ya ne yapýyorsunuz abi yeme beni
Bak güzel kardeþim piyasada bir takým doneler var
Neymiþ done dediðin þey
Temel analiz diyorlar adýna , uzun hikaye
Uzatma abi ben senin ne yaptýðýný anlamadým gitti
Bak kardeþ bir takým doneler diyorumya onlara bakýp ,firmalarý bir birleriyle kýyaslýyorsun
Eeeee sonra
Sonrasý þu, o veriler de ucuz kaldýðýný düþündüðün hisseyi seçip alýyorsun
Aldýn ne yapýyorsun
Diðer insanlarýnda senin gördüðünü görmesini bekliyorsun
Ne kadar
Ýþte zurnanýn zýrt dediði yer orasý
YANÝ
Yanisi þudur , bu piyasaya yön veren kiþilerinde o hissenin ucuz olduðunu görmesini bekliyorsun
Ben ne kadar diyorum sen uzatýyorsun abi
Ona yatýrým derler süresi de 1 ile 5 yýldýr , doðru hisseyi seçmiþsen çok kazanýrsýn
Ya abi bazen hisse senetleri bugün þu kadar kazandýrdý bakýyorum % 20 ler görüyorum , adam yazmýþ bugün 5000 kazandým
Bakma sen onlara kaybettiklerini pek söylemez kuyruðu dik tutarlar
Abi bende borsada oynamak istiyorum
Ben yatýrým diyorum sen oynamak istiyorum diyorsun , boþ ver sen iþine bak, zannetiðin kadar olsaydý kimse iþe gitmeyip yattýðý yerden sefa sürerdi...
Haydi bana eyvallah....herkes iþini yapsýn bu iþler herkesin harcý deðil piyasanýn kurtlarý bile çok zor kazanýrlar, sadece sabýrlý ve o paraya ihtiyacý olmayanlar kazanýr , oradan para kazanarak hayatýný sürdüremezsin....
Son düzenleme : kitapci0; Bugün saat: 11:22.
Sn izci dostumun affýmý bekliyor , hakkýný helal etsin diyorum
SÝLVER-CAN SORU/CEVAP KÖÞESÝ
SORU:
-Abi, bu hisseyi diðer hisselerden önemli kýlan faktörleri sayabilir miyiz.
CEVAP:
-1) 35 milyon TL sermayeye 11 Milyon TL kar etmesi. Bununla beraber aþaðýdaki unsurlarýn da birlikte olmasý.
2) 2.5-3 yýla kadar cironun 1 Milyar TL beklenmesi. (þirket açýklamasý)
3) Baðlý ortaklýklarýný devralarak birleþmeye gitmesi ile, pazarlamayý da birleþtirecek umudun doðmasý.
4) Ürettiði mamüllerin, her zaman tüketicinin ihtiyacý olabilecek ve talep oluþturabilecek ürünler olmasý. (çok önemli)
5) Finansal borçlarý yok denecek kadar az olmasý. (çok önemli)
6) Üretim kapasitesinin müthiþ oranda düþük kapasitede olmasý. (yüksek talepleri karþýlayabilecek durumda bulunmasý)
SORU:
-Bu þirket, baþka bir sektörde olsaydý ayný heyecan olur muydu.
CEVAP:
-Sektörüne bakardýk. Bu kadar yine olmazdý sanýrým.
SORU:
-Niye olmasýn ki.
CEVAP:
-Talebin yoðun olabileceði sektörde faaliyet gösteriyor. (þu anda, bana da Aspiratör lazým.)
" Bir avuç toprak, biraz da suyum ben.. Neyimle övüneyim, iþte buyum ben..'' Yunus Emre
Yýl sonu 14.500.000 tl kar gelse hisse baþýna karý 0,4060 tl olur. Böylece F/K oraný 5,68 e geriler. Fiyat kazanç oraný firmanýn elde edeceði her 1 TL kar için ne kadar ödemeye razý olduðumuzu gösterir. 5,68 de sudan ucuzdur ancak aklýmda koca bir soru var kapasite kullaným oraný neden bu kadar düþük ? Bu yatýrým yapýlýrken bu tesis kurulurken yapýlan hesapmý tutmamýþ yoksa beklenen talep mi alýnamamýþ nedir yani ? Bilen biri cevaplarsa sevinirim.
hisse.net kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
''Fikirlerim beni baðlar alacaðýnýz hisseyi okuyup, araþtýrýp alýn. Ben asla alýn veya satýn demiyorum''
Yer Ýmleri