Müþterisi bence hazýr. Tabiiki yanýlabilirim.
Müþterisi bence hazýr. Tabiiki yanýlabilirim.
" Bir avuç toprak, biraz da suyum ben.. Neyimle övüneyim, iþte buyum ben..'' Yunus Emre
sayýn izci bir nebze sen adamlarýn planlarýný çözmüþ gibi anlatýyorsun..açýklayayým...hani adam þimdi bu senetleri þimdi verse dipler olmazmý? olur hemde bal gibi peki adam malý kime yerleþtirecek, elde kalacak deðilmi..o zaman adamda para var zügürtün birine hesap açacak parayý kendi yatýracak hesaba, para yoksada patron deðilmi kredi çeker 1 aylýðýna çünkü bu iþ en az 1 ayý bulur sonlandýrmak.. yani bu kendi mallarýný bu kendi paravan hesabýna satacak , yani iþ bitti senin dediðine tavan gelsin...böyle biþey olurmu, alsaydý kaðýtlarý ortaklarý alýrdý, ortaklar almadýðýný farzedersek , virmanla toplu sattýðý mallar yine demoklesin kýlýcý gibi milletin üstüne yýðýlacaktýr...bana sorarsanýz bu kaðýt fazlasýnýn hesabýný þimdiden düþün þu anki fiyattan iþte ordan girilebilir..bunun hesabýný sayýn izci yapabilir..geriye tek bir risk kalýyor bunlar alýþtý tekrar ortak satýþý gelecektir...adamlarýn planlarýný bozmak için ne yapýlýr geri çekilinir alýþ yazýlmaz tahtaya kendi malýný verecek kimse bulamasýn ki birdaha bu arzlarý düþünmesinler..bunlarýn amacý,deðiþmek zorunda .
kesinlikle yatýrým tavsiyesi deðildir.
sayýn Ýzci,
yukarýdaki tabloya göre size bir sorum olacak 4. dönem karlarý hep 3. dönem karlarýndan düþük gelmiþ son yýllarda.
yine ayný durum olma olasýlýðý varmýdýr sizce. bu olasýlýk beni biraz korkutuyor açýkçasý.
(not 2016 4. dönem de de düþmüþ kar ama 13 þubatta bilanco açýklanmýþ %50 prim yapmýþ 1,15 lerden 1,80 lere gitmiþ) hisseyi yeterince tanýmýyorum sizin görüþünüz nedir?
selamlar...
Not: Benim yazdýklarýmý dikkate almayýn zarar edebilirsiniz. Asla YTD.
Bu soru önemli. Geçen sene ekim sonu (2016) itibariyle açýklanan birleþme haberi þirkete fiyat olarak etki etmedi. Ýlk açýklamada %10 yaptý sonra gene düþtü. O haber aslýnda haziran gibi (2016) hafiften fiyatlandý ama beklentiyi karþýlamadý.
Þimdi o primi önceden dediðiniz gibi ocak son haftasý baþlayan sert hareketle yaptý. Mart ayýnda 12 aylýk açýklandý ve 1.8 2.15 hareketi geldi. Esasen zaten d*****n kuyruðu burda koptu. 1.9 milyon yýllýk kara bu denli prim yapýnca ben kýllanýp malý satmýþtým. O mallarý 1.5 1.6 arasýndan spek 4-5 ayda tekrar yerine koydu. Çünkü biliyordum ki, 2014 yýl sonu karý 9.6 açýklandýðýnda 1.42 max görmüþtü. Yani o aný yaþayýnca 2 tl üzeri satmak farz olmuþtu. Bu kaðýtta eskiden hareketler dip fiyatlarýna göre ya %50 yada %100 oluyordu hep. Þimdi bu marj %20 25 lere düþtü, düzeltme süreleri kýsaldý. Buna dikkat edin. Bakýn 2.15 2.74 hareketi, 1,75 2,12 hareketi 1,93 2,49 hareketi hep ayný taktik. Al sat para kazanýyorlar. Tahtanýn altý doluyken yukarý boþ olmasýna raðmen gitmiyor. Hesap baþka bence. Neyse, artýk silver eski silvr deðil en azýndan þelale yapana kadar durum böyle. Bunu destekleyen son 3 dönem bilançosu var, birleþme var, ihracat ve satýþ hedefleri var, marka olma hedefi var, pazarlama satýþlarýndan %10 geliyor, vs vs. Artýk þablon deðiþmeli, hak ettiði yer uzak deðil. Sn. izcinin hedefi en kýsa sürede olmalý, spek köþeye sýkýþmýþ durumda þirket iyi yolda gittiði sürece. Bir de þu endekse satýþ geldiðinde bu kadar sert salmamalý, bu beni hep rahatsýz ediyor. Benim bildiðim, ezberim þudur; gidecek kaðýt böyle ortamda spek tarafýndan aþýrý destek alýr. Bu gelen satýþlarý karþýlamamak için kendi önden basýyor. Bu da istenen malýn spekin elinde olmadýðý anlamýna gelir. Endeks toparlýyor bu çok çok sonradan tepki veriyor, bu da adamýn kaðýda ilginin olmadýðýný bilmesi, diðer endeks kaðýtlarýnda cep harçlýðýný çýkardýðýný, zaten ondan baþka kimsenin buralara uðramadýðýný gösteriyor. Bu artýk kýrýlmalý. Þirket yeni bir alým programý açýklasa iyi olurdu. 2014 te açýklanan 3 senelik geri alým programý 2017 nisan da doldu. Toplam bilançodan da görebilirsiniz 917 bin tl nominal deðerli mal alýndý geriye. Bu mallar satýlmazsa sermayeden düþülecekti, o konuyla ilgili ben düzeltme göremedim. Bir de þu birleþme fiyatý tam bir fiyasko, o dönem bu silver can grubu burda olaydý bu kadar rahat at koþturamazlardý. Bol bol þikayet ederdik spk ya. 1 usd halka arz fiyatý, aradan 11 sene geçmiþ 0.3 usd birleþme fiyatý geçsinler bu ayaklarý artýk açýn þu tahtanýn önünü yetti ky yý soyduðunuz demek geliyor insanýn içinden.ytd
Yer Ýmleri