Originally Posted by
keko
þimdi hisselerini satýþ için kote ettiðinden beridir meç hisse daha çok alabilme imkaný mý yakaladý yoksa satma imkaný mý ?? bence ilk kote olduðu vakitte fiyat 2,55 seviyelerinde idi ...hisse ta 2,23 lere kadar düþtü...bu düþüþler sýrasýnda ve herkesin satmak için sýraya girdiði bir vakitte bence milyon lotlar toplama imkaný doðmuþ iken kapta çýkan lot satýþ kararý ancak 500 bin-1 milyon aralýðýndadýr...yani belki de sattýðýnýn iki üç katýný toplamýþtýr..
bir çok ky nýn bu satýþlar ancak 2,00-2,10 seviyelerine kadar biter düþüncesi ile satýþlar yaptýðý ( ki bir ara benim de aklýmdan geçti ) bir vakitte ilginçtir ki hissenin yönü yukarý döndü..bu yukarý dönüþlerde çoðu sefer endeksten daha iyi durdu ...buda bana göre bariz toplamaya iþaret ediyor...
2,23 ten yukarý çýkarken çok az yatýrýmcý alýþlar yapma cesareti gösterdi ki kendim dahi bu satýþlar bitsin gerekirse diðer sermayemin yarýsý ile alayým düþüncesinde idim...eminim ki bir çok yatýrýmcý da benim gibi düþünerek alýmdan kaçýndýlar...ama bu bulanýk ortamda bana göre birileri çok iyi hisse topladý...
gözlerimiz hisselerin satýldýðýný görüyor ama akýl ve mantýðýmýz hisselerin toplandýðýný söylüyor...tamam kapta da açýklandýðý gibi bir miktar satýþ yapýlmýþtýr ama bu satýþlarýn kat be katý da alýnmýþtýr ve bana göre bu alýnanlar meçin yakýn tanýdýklarý adýna toplanmýþtýr...meç yönetimin kendisine atmak istediði kazýðý müsait bir vakitte onlara yöneltecektir...
bu sürecin sonunda bir gün gelecek meçin hisse adeti belki de %20-30 lara çýkabilir diye düþünüyorum...
Yer Ýmleri