Originally Posted by
keko
Arkadaþlar takip ettiðim haber sitelerinden bir tanesinde suriyede tsk ve öso ya suriye ve iran güçlerince müdahele edildiði ve çatýþtýklarý haberleri var...tsk ve öso güçleri halepe girmek istemiþler bu istekleri süriye uçaklarý ve güçlerince güzergahlarý bombalanarak önlenmek istenmiþ...tsk ve öso bu isteklerinde ýsrar ederlerse suriyede iþler karýþýr...
silverline endeksten fazla etkileneceðini sanmýyorum ( dün %1 e varan endeks düþüþlerine raðmen artýdaydý ) ama diðer endeks hisselerinde pozisyonu olan arkadaþlarýn biraz dikkatli olmasýnda fayda var....
bu arada söylediðim haber genelikle türk haber sitelerine çok sonra yansýr..malum boyalý ve güdümlü bir basýnýmýz var...önümüzdeki saatlerde veya günlerde buna iliþkin yavaþ yavaþ haber parçacýklarý düþmeye baþlar...
ALLAH sonumuzu hayretsin diyorum...
arkadaþlar dün böyle bir yorum yazmýþtým...sanýrým dünkü endeks düþüþünün en büyük nedeni suriyede olan o çatýþma idi...bu haber esad rejimi kaynaklarýnca doðrulandýðýný ve o sitelere de bu haberin düþtüðünü görüyorum...dün tsk ve esad rejimi arasýndaki çatýþmanýn sonuçlarý türk basýnýn da hala yer almamýþ...aslýnda yer alan kýsým tsk konvoyunun idlipte görüldüðü ve yine idlipte intihar saldýrýs gerçekleþtiði þeklindedir...
tsk rejimi tehdit eden bir yere 100 adet zýrhlý araç ile yerleþmek istemiþ...rus uçaklarý ve esad topçu atýþlarý ile yollarý kesilmiþtir..sonrasýnda tsk nýn gitmek istediði yere gitmeyip geri döndüðü haberleri var...
bu haberin önemi nedir ?? öncelikle suriyede rejim ile ciddi manada bir çatýþma olursa endeks çok etkilenir...el bab veya afrin harekatý gibi algýlanmaz...bu haberleri çok yakýndan takip etmek lazým...tsk eðer tekrardan inadýna ilerlemek isterse sýkýntý olur ...ama þu anda bulunduðu yerde durursa sýkýntý olmaz...sanýrým herkesin gözü suriyede...
hem kendim için hem de sizler için edindiðim bilgileri burada paylaþýrým dostlar....
ALLAH ým bana doðruyu doðru, yanlýþý da yanlýþ olarak göster ve bana doðru ile amel etmeyi nasip et
Yer Ýmleri