Spek de tavaný taban anladý sanýrým![]()
Spek de tavaný taban anladý sanýrým![]()
yazdýklarým yatýrým tavsiyesi deðildir..
Haftayýda baþladýðýmýz noktada kapattýk. 2 Þubat 2,63
Son bir ayda da ayný noktadayýz... 9 Ocak 2,56
Zýplýyor, (yada sýk sýk zýplama giriþimi yapýyor) ama sonra zýpladýðý noktaya yakýn geri düþüyor...
Hayýrlýsý...
evet aynen öyle dostlar ...ne yazýk ki beni de çok býktýrdý...2,42 maliyetli ilk hisselerim elimdeyken 2,74 ü görmesine raðmen satmamýþtým sonrasýnda ta 2,23 ü gördüm...sonra tekrar çýkýþýnda 2,83 ü gördü yine satmadým sonrasýnda tekrardan 2,57 i gördü...böyle yapýnca ve iki defa trade fýrsatýný kaçýrýnca dünkü çýkýþýnda trade yapmaya karar verdim...dün elimdekilerin tümünü 2,75 ortalama ile verdim...benden sonra dün kapanýþýný 2,79 dan yaptý bu sabah da 2,85 i gördü...bu sabah aha bir daha alamam artýk kaçtý diye düþünmüþtüm...ama gördüðünüz gibi bu gün tekrardan düþtü...
dün topik panik yapmasýn diye söylemedim bu gün de panik olmasýn diye yine kapanýþý bekledim...yaklaþýk bir aydýr tutuyordum ilk defa trade yaptým...sattýktan sonra yarýsý ile banvit ,diðer yarýsý ile aselsan aldým...tekrardan en yakýn zamanda alacaðým dostlar...artýk silverilne bizi tekrar alýr mý bilemem...
nasip diyelim artýk...sevdiðim birkaç hisse arasýnda zaman zaman gidip geliyorum...silverlinede ilk trademdir...sattým diye bir daha almayacaðým anlamýna gelmiyor...en son bu cümleyi banvitte de kullanmýþtým ve dün gerçekten de banvite döndüm...
silverline,gentaþ,banvit,albaraka,durdo,uluse gibi hisseler her daim radarýmdadýr dostlar...aselsaný da tekniðinden dolayý aldým..geçmiþte takip ettiðim ve tanýdýðým bir hisseydi onda hala %1 kadar zarardayým...
ALLAH ým bana doðruyu doðru, yanlýþý da yanlýþ olarak göster ve bana doðru ile amel etmeyi nasip et
elimde olmasa dahi yorumlarýma burada devam edeceðim dostlar...kolay kolay terk etmek yok...dediðim gibi her an tekrardan alabilirim...
ALLAH ým bana doðruyu doðru, yanlýþý da yanlýþ olarak göster ve bana doðru ile amel etmeyi nasip et
iki defa 2,74 ve 2,83 ü görmesine raðmen satmamýþtým...ama dün biraz faaliyet raporuna bakmýþtým ve dün bazý kesitleri de sizin ile paylaþmýþ idim...faaliyet raporunda ötv indirimi ile satýþlarýmýz %20 arttý yazýyordu...oysa son çeyreðin baþýnda ötv indirimi son bulmuþtu buda yurtiçi satýþlarý olumsuz etkileyebilir düþüncesi bende oluþtu..bir de aðýrlýklý yurtiçine satýþ yapan arçeliðin kötü gelen bilançosu da gelince doðrusu biraz ürktüm...gerçi arçeliðin kötü bilanço vermesinin bir nedeni de aþýrý borçlarý ve bu borçlarýn neden olduðu finansman giderleri olduðu yazýyor topiklerinde..silverline de borç yok denecek kadar az...artýk gerçekte ötv indirimi satýþlarý ne kadar etkiler onu bilemem...
vesbenin bilançosu gelmiþ vesbe de satýþlarýnýn %70 i yurtdýþýna olduðu söyleniyor topiklerinde ..yani ihracat aðýrlýklý ciro yapýyor..vesbe de çok güzel kar getirmiþ...
silverlinenin satýþlarýnýn yarýsý yurtiçine ,diðer yarýsý da yurtdýþýna yaptýðýný biliyoruz...yurtdýþýnda artan parite ve döviz kuru ihracatý olumlu etkileyecekken ,yurtiçi satýþlarý bir miktar sekteye uðrama ihtimali var..gerçi toki evlerine iyi satýþ yapýyor belki de bu etkilenme çok da fazla olmayabilir...
bir de çelik fiyatlarýna dün baktým son üç çeyrekte %20 ye yakýn bir çýkýþ söz konusu...buda karý bir miktar olumsuz etkileyebilir...
o yüzden de kar beklentilerimizi biraz törpülemekte fayda var....sonradan hayal kýrýklýðý oluþmasýn...
ama genel anlamý ile þirket iyi yoldadýr....yeni bir yapýlanma içine girmiþtir özelikle de maðazalarý gittikçe artýyor...hisseye güveniyorum ama bu güvenim geçmiþe göre bir miktar törpülenmiþtir...daha doðrusu kar beklentim bir miktar törpülenmiþtir diyelim...
her türlü ihtimali de gözönüne alarak sermayemin yarýsý ile veya tümü ile tekrardan giriþ yapabilirim....
Yer Ýmleri