Guclu euro, euro/dolar, hammadde fiyatlari, yatirimlar ve kapasite bu yil oncelik verilecek datalar, tabii ki en basta kuresel piyasalar geliyor... Bu arada ayi piyasalarinda( henuz daha ok erken ama) endeks yerine karli, hikaye ve beklentisi olan kagitlarin seciminin kritik onem tasidigi hususunu gozden kacirmamak gerek. 12 aylikta havada ucusan 15 17 gibi degerleri ucuk buldugumu ama 3 ayliktan fazlasiyla umitli oldugumu belirtmek isterim, izin verirseniz. Kar sonrasi hareket de ters kose yaparsa (Mastori Ustad'in orneklerini artirmak mumkun) sasirmamak gerek... Ne gelirse gelsin rekor kar olacak tabii... Tahtayi bilmem ama 2018'in Silverline'in yili olabilir... Bu kagitta trade yapilir arkadaslar hem de alasi yapilir... Yuzde yetmis mal tutmak otuzu (risk alginiza gore bu oran degisir tabii ki) ile trade etmek benim uzun sure tercih ettigim bir yontemdi (Kagidi kaciriyorum korkusu ile zararlarimin katlandigi onca yildan sonra kesfetmistim ve iyi calisiyordu). Zirvelerde trade ise extra dikkat gerektirir, kagidi kacirdim psikolojisinden kurtulmanin yolu ise ana govde mali tutmak, trade ya da kademeli satis yapmaktir... Eger trade etmezseniz 2.65-2.85 hareketini 3 kez yaptiginda ornegin, ic dunyaniz altust olur, satanlara sarmaya baslarsiniz... Ekrani izlemeden hedeflediginiz fiyati beklemek en dogru secenek olarak gozukse de topikteki dostlarimizin bunu basaramayacagi ortada... Bol kazanclar, saygilar...
Yatirim tavsiyesi degildir...