Arkadaþlar Merhaba,
Bildiðiniz üzere; Dün öðleden sonra Geçici Vergi Beyannamesi geldi, beyannamenin V.U.K. hükümlerine göre T.M.S ve T.F.R.S. ye göre geldiðini, bunun ayrýca S.P.K. hükümlerine göre U.M.S. ve U.F.R.S. ye göre geleceðini sizlere aktarmýþtým. Bu nedenle þu an açýklanan bildirimi yorumlamak için erken olduðunu, yatýrýmcýlarý yanýltabileceðini söylemiþtim.
Bunun üzerine Sn. Kuzeys ve Sn. Mastori, söylediklerime katýlmakla beraber, ilave olarak, ayrýca bu beyannamede yer alan hasýlat ve diðer kalemlerin birleþme öncesini içermediðini, daha bunun üzerine baðlý ortaklýklarýn gelir bilgileri ilave olacaðýný belirttiler ve bunu da hepimizin bilmesini istediler. Öncelikle iþin teorik kýsmýna bakýnca; bir birleþme olduðundan, sanki gelirlerin de birleþtiðini düþündüm, belki de tüm yatýrýmcýlar öyle düþündü. Bu sabah bir uzman arkadaþýma danýþtým, birleþme olduðu halde, halen tablolar kýsmen solo olabiliyor mu diye (01.07.2017 sonrasý birleþmiþ bir beyan, 01.01.2017-30.06.2017 birleþmemiþ bir beyan) aynen Sn. Kuzeys ve Sn. Mastorinin dediði gibi olabileceðini düþündüklerini söyledi. Burada yaþanan karýþýklýk; bir bilgi veya literatür karmaþýklýðý deðil, uygulamada yaþanan farklýlýktan kaynaklanmaktadýr. Herhangi bir suç veya ihmal teþkil eden bir durum bulunmamaktadýr.
Buradan yatýrýmcýlarý uyaran her iki arkadaþýma da tekrar teþekkür ederim. Sonuç olarak dün açýklanan kalemleri zaten önemsememiþtim, çünkü bilanço deðildi, bir de bunun üzerine baðlý ortaklýðýn ilave gelir bilgileri buna ayrýca dahil olacaðýný öðrenmiþ olduk. Þimdi çok daha güzel oldu. Þahsen mevcut durumda bir sýkýntý göremediðim gibi, güzel de olmuþ oldu.
Saygýlarýmla,
" Bir avuç toprak, biraz da suyum ben.. Neyimle övüneyim, iþte buyum ben..'' Yunus Emre
Yer Ýmleri