Buradayým, herkese selamlar ve saygýlar.
Buradayým, herkese selamlar ve saygýlar.
" Bir avuç toprak, biraz da suyum ben.. Neyimle övüneyim, iþte buyum ben..'' Yunus Emre
Hissede deðilim. Olmadýðým bir yerde yazmamý uygun görmüyorum, prensiplerime de aykýrý.
" Bir avuç toprak, biraz da suyum ben.. Neyimle övüneyim, iþte buyum ben..'' Yunus Emre
Silver-can iyi bir hisse, temeli saðlam ve bistin en ucuz hissesi. Önce de öyleydi, þimdi de öyle.
2017 yýlý karýný 12.188 TL Net kar bekledim, karþýlýðýnda 14 Milyon Net kar geldi ve ben hisseyi terkettim. Ayrýca 11 Milyon TL ve üzeri dona kadar bu hisse alýnýr da demiþtim.
1) Eksik Geçici beyannameyi seans içinde göndermesi beni ve yatýrýmcýyý fena kýzdýrdý, beni silkeleyemedi, gün sonu tek lot dahi satmamýþtým. Fakat çok kýzmýþtým. O gün termometre, barometre ve hektometre göstergeleri fena bozuldu.
2) Yýl sonu kar 11 ve üzeri gelsin ve bunun yeteceðini düþündüm, fazlasýný getirdi fakat kur farký ve vade farklarýndan bilançoyu oluþturdu. Aslýnda ben tam tersini istemiþtim, brüt karlýlýk idare etsin, ayakta kalsýn, esas dýþý finansal kalemler karý eritsin istemiþtim, bu durum gelecek dönemlere olumlu bir sinyal gönderecekti, olmadý, brüt karlýlýk oraný yarý yarýya düþtü. Tabiiki dönemsellik etkisi var, fakat acil iyileþme beklediðimizden olaya biraz da agrasif baktýk.
Þirket saðlam, fnansal yapýsý çok iyi. Bence en önemli sýkýntý; kurumsallýk zayýf. Diðerleri düzelir. Aslýnda Bu tek ve önemli gördüðüm sýkýntý hisseyi terketmemde etkili oldu.
Sonuç olarak bu hissede beklenilir. Siz de görüyorsunuz baþka doðru dürüst alýnacak bir hisse de yok arkadaþlar.
Yer Ýmleri