1.63 Altýna dustu baska býr kanala gýrdý hýsse
1.63 Altýna dustu baska býr kanala gýrdý hýsse
Assagýda 1.47-1.30-1.15 ve dip 0,75 var
Ýnsan gibi de düþmüyor, korkutmaya baþlamadý desem yalan olur...
2,03 den sattýklarýmý 1,54 den geri aldým ama sanki acele ettim gibi geliyor alým için, saðlýk olsun artýk bakalým nolcak
Bakan Aðbal: Mobilya ve beyaz eþyada, KDV indirimini 30 Nisan tarihinden 30 Eylül tarihine uzatýyoruz
Referandum çalýþmalarýný memleketi Bayburt'ta sürdüren Maliye Bakaný Naci Aðbal, Baþbakan Binali Yýldýrým'ýn açýkladýðý beyaz eþya ve mobilyadaki vergi indiriminin süresinin uzamasýna iliþkin açýklamalarda bulunarak, "Mobilya ve beyaz eþyada, KDV indirimini 30 Nisan tarihinden 30 Eylül tarihine uzatýyoruz" dedi.
Mobilya ve beyaz eþyadaki ÖTV ve KDV indiriminin piyasalarda önemli bir canlýlýðý beraberinde getirdiðini ifade eden Bakan Aðbal, "Mobilya ve beyaz eþyada bir ÖTV ve KDV indirimi vardý 30 Nisan tarihinde bu indirimin süresi doluyordu. Öncelikle þunu söylemek gerekiyor ki hem beyaz eþyada hem mobilyada piyasalarda önemli bir canlýlýðý da beraberinde getirdi. Esnafýn yüzü güldü, mal satanlar sevindi. Vatandaþta gerçekten bu indirim kampanyasýna raðbet gösterdi ve satýþlarda da önemli artýþlar oldu. Bu süre zarfýnda hem mobilyacý esnafýmýz hem beyaz eþya satýcýlarý da bu indirimin uzatýlmasý yönünde sürekli bizden talepte bulundular. Bakanlýk olarak bu konuda gerekli çalýþmalarý, deðerlendirmeleri yaptýk. Ve sayýn Baþbakanýmýza da bu konuyu arz ettim. Bugüne kadar kaydedilen geliþmeleri piyasada oluþan olumlu havalarý kaydettikten sonra sayýn Baþbakanýmýzýn talimatlarý çerçevesinde Maliye Bakanlýðý olarak þimdi kararnameyi hazýrlýyoruz. Ýnþallah 30 Nisan'da dolan süreyi konut sektöründe biliyorsunuz KDV indirimini 30 Eylül'e kadar yapýyorduk. Mobilya ve beyaz eþyada da indirimi 30 nisan tarihinden 30 Eylül tarihine erteliyoruz. Ýnþallah hem mobilya sektöründe hem beyaz eþya sektöründe önümüzdeki aylarda da piyasanýn canlanmasý için önemli bir imkan olacak." diye konuþtu.
Ýndirimlerin ekonomiyi genel anlamda canlandýracaðýný altýný çizen Bakan açýklamasýný þöyle sürdürdü:
"Þu ana kadar 3 aylýk sürede ÖTV ve KDV indirimlerinin net maliyeti 350 milyon civarýndaydý. Yani ÖTV'den KDV'den vazgeçtik ama piyasada bir miktar canlýlýk oluþunca tabii ki canlýlýk artýnca ilave vergi geliri de tahsil ettik. Yaptýðýmýz hesaplara göre burada 350 milyon liralýk bir maiyet oluþþtu. Þimdi biz bunu 30 Eylül tarihine uzatýyoruz. Yaptýðýmýz hesaplamalara göre bunun vergi gelirlerinin net olarak 800 milyon civarýnda bir etkisi olacak. Ama ben inanýyorum ki bu mobilya ve beyaz eþya sektörüne yapmýþ olduðumuz bu indirimler ekonomiyi genel anlamda canlandýracak. Hem istihdam saðlayacak hem üretimi arttýracak. Piyasada yüzleri güldürecek. Bunun iþaretlerini de alýyoruz.
Tarih göstermiþtir ki bilge herþeyi bilmez,sadece ahmaklar herþeyi bilir...
Arkadaþlar bu hisseye yeni girdim ve maliyetim oldukça yüksek açýkcasý sinirim bozmuyor deðil, ama ben orta vadeli yatýrýmcýyým o yüzden panik yapmýyorum,
sizlere bir kaç sorum olacak ;
1-Evet / Hayýr genel anlamda bisti sizce naslý etkiler ?
2-beyaz eþyadaki ötv kalkýþýnýn süresinin uzatýlmasý hisseyi olumlu yönde etkiler mi ?
3-Birleþmenin resmiyet kazandýðý öngörülen tarih ne olabilir ?
4-Enson kapa düþen haber yine ýsýtýlýp ýsýtýlýp birleþme ile ilgili genel bir habermiydi ?
kafamda deli sorular... Aslýnda þirketi tanýyorum, fakat tabi þirket içi ne döndüðü konusunda açýkcasý bir bilgim yok ,
görüþleriniz ricasýyla,
Fikirlerim yatýrým tavsiyesi deðildir, sadece beni baðlar....
1.evet cýkar yuzde 57 civarý piyasayý yuzbin yaparlar sonrasýnda 6 ay yatay gider.2.beyaz eþya indirimi bizi baglamýyo cünki tuketiciye malý biz satmýyoruz.3.birleþme boþ iþ zaten birleþilen firmalarýn yuzde 90 kusuru zaten bizim 4. buna cevap vermeme gerek kalmadý sanýrým.5.bir lot sýlver 1 lot avod oldumu ancak gider bu kagýt..
Yer Ýmleri