ama su var tesvik harcama marcama olmazsa artık ekonomiyi sogutup cari acıgı tabanlıyacak bu kur orası acık .
evet bende zaten kac gundur ara malı diyorum ama ...kur artık nereye geldi goruyorsun 4.5-5 liradaki kurla 6.5 deki kurun etkisi baska ...ben harcamamı kısacam sen harcamanı kısacan o kısacak bu kısıcak halk kısacak ...sen simdi zorunlu ihtiyacın dısında para harcarmısın ben harcamam ..nolcak peki talep olmayınca adam ithalat yapmayacak 10 birim ithal ediyorsa 3 birim ithalat yapacak .olaya boyle bak ..petrol gaz harici olay bu .....bugun reisinde damadında satır aralarından cıkarttıgım birsey var sanırım amacları turkiyey yi avrupanın kucuk çini yapmak ..yani ucuz mamul ucuz uretim bak asgari ucret kac dolar euroya dustu .....çin de birdunya gezdiler bunun danısmanlıgını aldılar haralde siz nasıl basardınız diye ....çin nasıl basardı parasına buyuk degerler kaybettirerek ..1.70 den sayarsak bizim tl de %300 deger kaybetti 6.80 lik kura gore. ..benim ki bir varsayım yoksa hani bilerek kuru dusur artmayan ihracatla para harcamayan tursitle yabancıya yılda 1000 tane konut satısı ile olacak is degil bu .
Yer İmleri