Ben bu durumda alýnacak herhangi bir tedbirin iþe yarayacaðýný düþünmüyorum. Çünkü Merkez Bankasý dahil hiç kimse ne yapacaðýný bilmiyor.
Yok, Merkez Bankasýnýn elinde çok veri seti varmýþ. Büyük Resmi görüyorlarmýþ. Bunlar "Çocuklara Masallar"...
Ayrýca bu durumun "Kontrolsüz Kriz" olduðunu düþünüyorum. Bunun içinde sadece ekonomi yok..
Bosporos'un yazdýðý "Kötümser yalnýz tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ýþýðý görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ýþýðý hem de gelecek treni görür.!!!" deyiþinin keþke gerçekleþme imkaný olsaydý. Ama bu deyiþin þuandaki durum için uygun olmadýðýný düþünüyorum. Ortada ne tünel ne ýþýk ne de tren var...
Bu krizde deðiþkenleri hiç kimse kontrol edemiyor. Bu sebeple herkes çýrpýnýyor.
Gösterge faizin %25, Sepet Kurun 7'nin üstünde olacaðý hayal iken gerçekleþti.
Ýnsanlara %1 den %2 ye gelen durumdaki artýþýn %100 artýþ olduðunu anlatmaya çalýþýn Demek istediðim tüm þeyleri anlarsýnýz.
1 lira olan bir þey 1.5 lira olduðunda artýþýn %50 olduðunu anlayamýyor insanlar. Ne var yani sadece 50 krþ artmýþ diyorlar.
Her durumda en önemli olan "insan" deðiþkeni maalesef kendini bitirmek üzeredir...
Saygýlarýmla...
Not: Yazdýklarý "Kaale Almayýn" lütfen. Sadece kendimi baðlar...

Yer Ýmleri