Originally Posted by
BOSPOROS
En çok dev inþaat baronlarý
m@sönmez
Emlak Konut,(TOKÝ iþtiraki)
Torunlar,(RTE'nin Ýmam Hatip'ten arkadaþý)
Ýþbank GYO, (Ayþe Teyze'ye kabahat bulan Bali'nin þirketi)
Nurol GYO...(silah taciri)..
bunlarýn durumunu takip edin.
Acayip borçlanmýþlar ve döviz borçlarý büyük.
Yazýnýzda Nurol GYO'dan bahsettiðinizi görünce 2 yýl önce bu hissenin baþlýðýnda bir mesaj yazdýðým aklýma geldi. Üþenmedim, buldum. Aslýnda hisse baþlýklarýna alma ya da satma konusunda kesin tespitlerde bulunmam yalnýzca artý ve eksilerine dikkat çekerim. Ama bu baþlýkta hisse hakkýnda epeyi aðýr bir þeyler yazmýþým. Bu yazýyý yazdýðým 2016 Mart'ýnda hissenin fiyatý 4,10 TLidi, temettü, sermaya artýrýmý falan olmadan bugün geldiði seviye 2,75 TL. Yani taþýma maliyetini de dikkate alýrsanýz kayýp % 50 civarýnda.
Bu da yaptýðým uyarý
"GYO hisselerinin hakkýnca fiyatlanmadýðýný düþündüðümden inceleyerek en iyilerini bulmaya çalýþýyorum.
Nugyo'nun bilançosundan bir þey anlamadým. Benzeri bir durum sngyo'da da var. Ancak sngyo baþlýðý altýnda süregiden tartýþma burada yok ve çizdiði performans sngyo'ya göre çok iyi. Benim için anlaþýlmadýk bir durum.
Sayfalarca geriye gittim, at yarýþý oynayanlar, afedersiniz "atlarý b.kuna" kadar inceleyip parayý yatýrýrken, bu baþlýk altýnda yazanlarýn bu kadar bile saðduyu göstermediklerini farkettim.
Hisse yükselir ya da düþer önemli deðil, ama çok kiþinin canýný yakacaðýna eminim. Bana göre küçük yatýrýmcýnýn uzak durmasý gereken bir hisse ve hissenet baþlýðý kanýmca."
Bu da linki..
http://www.hisse.net/forum/archive/i...8901-p-12.html
Kýsacasý bu hissenin 2.5 yýl öncesinde bile bilançosundan bir emlak krizinde yatýrýmcýsýný üzeceði anlaþýlabiliyordu. Diðerlerinin de bilançolarýna zaman zaman bakarým, dedikleriniz büyük ölçüde doðru. Zaten son dönem performanlarý da buna iþaret ediyor.
- - - - - - - - - -- - - - -- -- - - - - - - - - -
Winter is coming...
Yer Ýmleri