Sn.Geo hayýrlý olsun.. Karda sizin zararda...
Lakin, ben sabahý bekler acele etmezdim.. Sonuçta piyasalarda fýrsatlar bitmez....
YTD...
Sn.Geo hayýrlý olsun.. Karda sizin zararda...
Lakin, ben sabahý bekler acele etmezdim.. Sonuçta piyasalarda fýrsatlar bitmez....
YTD...
Ayrýca bloomberg'e birçok inþaatçý çýkýp konutlar hýzla satýlýyor, 0.98 muhteþem bir talep yarattý gibi söylemlerde bulunuyorlardý.
Neden 3 milyon stok var. Belki daha fazla belki daha az. Ama elde kalan çok sayýda konut var. Alýcý bulmak da zor olacak.
Araç fiyatlarý da çok arttý. Geçen sene araç sektörü daralmamýþtý. Þimdi ÖTV indirimi talep ediyor araç firmalarý çeþitli haberler var.
Konut ve araç sektörü zorda. Sanayi de ayný þekildi.
Dolarýn 6 tl oluþu ekonomiyi zora sokar.
Türkiye'nin dinamikleri açýsýndan bu kur sürdürülebilir deðil.
Lakin mantýk aramamak lazým. Biz de dedik, kur 5 tl bile olursa firmalar sýkýntýya girer faiz artar. Hesap yaptýk 1 yýllýk mevduatý telafi etmek için kurun 5.40 olmasý gerekiyor. Kur 4.72 idi. 70 kuruþ dedik. Birde son 3 aydýr 4.80 küsür oldu indi 3 ay boyunca o aralýkta dalgalandý.
Mantýkla düþününce kurun 7 tl olacaðýný düþünmek imkansýzdý kýsacasý.
Mantýksýz düþünmek gerekiyor.
3 eylude açýklanacak olan enflasyondan sonra daha net kararlar verilebilir tahminim %3 ten asagi gelmiyecegi yonunde yillik 18.40 civari.
Bu ekonomistleri . Bu tip yazarlarý ve ekonomi kanalýndaki yorumcularý, spikerleri , gazetecileri görünce midem bulanýyor. Hicmi kalemini satmayan yorumcu, gazeteci, ekonomist bu ülkede kalma dimi? Helal süt emmiþ duzgun insanlar niçin ara sýra gazetelere televizyonlara çýkmýyor. Nasýl bir ülke olduk .
Ýþi uzmanýndan dinleyin.
Bknz: https://www.youtube.com/watch?v=ylpQ5-gXNmc
[emoji106][emoji106][emoji106]gerçekten süper yorumlar.[emoji2] hiç olmazsa ekonomi kanalýndaki tipler ve gazeteciler gibi algý yaratmayýp insanlarý farklý yonlerdirmiyor . Asýl çok bilgili gibi görünen fakat kafasý bunun gibi olan tiplere . Ülkem ve kendi þahsýma üzgünüm.
Türkiye'de temel problem þu : bilgili olanlarýn yetkisi yok , yetkisi olanlarýnda bilgisi yok.
Yer Ýmleri