Originally Posted by
abcd
Sn. ebcim,
Nazik cevabi yorumunuz için teþekkürler.
Þirketimiz gerçekten 10 numara her yönüyle.
Tek zaafiyeti, çok saðlýklý ve saðlam bir firma olduðu için yatýrýmcýlar fazla heyecanlý bulmuyor, bu yüzden fiyatlama seviyeleri hakettiði yerin çok altýnda. Böyle alýþýlmýþ ve görülmüþ geçen yýla kadar. Þimdi kabuðunu kýrdýðý dönemler yaþýyor.
Bugün bile biraz daha geçiþ yaptým baþka hisselerimden.
Çok basit bir hesapla;
Yýllýk 120 mln dolar vergi sonrasý net karý olan, finansal borcu ve yapacak yatýrýmý kalmamýþ olan, faaliyette bulunduðu sektörün insan yaþamýna hitap etmesi dolayýsýyla her zaman aktif kalabilen bir þirketi kaça satýn alýrlar veya deðerleme yapýldýðýnda þirket deðeri ne olur objektif okarak....sorularýnýn cevabý çok açýk.
Ebitda çarpaný olarak deðerleme yapýldýðýnda bu sektörler genelde 9-10 çarpanla deðerlenir.
Yukarýda net karý yazdým, ebitda ( vergi, faiz ve amortisman öncesi kar) rakamýný yazmak istemiyorum, yazarsam olmasý gereken þirket deðeri uçuk bir rakam çýkacak ve yanlýþ yönlendirmeye sebep olacak.
Ama þöyle yaklaþabiliriz, bir þirket düþünelim dolar bazýnda satýn aldýðýnýz fiyatý ( þu an selec 650 mln usd) size risk olmadan 5 yýlda geri ödüyor. Dolar bazýnda garanti % 20 getiri.
Siz þirket sahibi olsanýz bu fiyata verir misiniz?
Ben rakamlara böyle bakýnca, huzurla ve emin bir þekilde bekliyorum adil piyasa fiyatýný.
Yer Ýmleri