Originally Posted by
darat6741
Selamlar ,
Portföyümün iki büyük hissesisnden bir Selec ve diðeri olmasaydý(ismen) boþ boþ kaðýtlarýn yüzde yüz yaptýðýný görüp, esas iþ yapmasý gereken Selec�in ise oldukça gerilerde kalmasý nedeniyle moralim oldukça bozulacaktý doðrusu.
Hele ki devalarý satýp da bunun pozizsyonunu arttýrdýðým için duble kafayý yiyecektim
Birincisi , elimdeki örnek uzay az ve Bodrum�da yaþýyorum o nedenle tüm Türkiye�ye uygulanabilir bir data mýdýr bilemem ama Eczanelerin satýþlarýnýn da düþtüðünü , eczacýlarla yaptýðým konuþmalardan tespit edebiliyorum, lakin devletin güvence altýna aldýðý ilaç sayýsýnýn artmasý ve þubat ayý zammý ile geçen seneki cirolar yakalanabilir mi ona bakmak lazým
Ýkincisi diyelim ki bu cirolarýn daha aþaðýsýnda kalýýndý, o zaman da benzin gibi ana kalemlerdeki düþüþün kar marjýna etkisine bakmak lazým
Üçüncüsü, elindeki parayla ne yapacaðý ki piyasa deðerinin 5�te birine yakýn bir nakti var ve fakat geçen senelerde gelen finansal gelirin ciddi oranda düþeceði de yine malumunuz
Lafý fazla uzatmadan, þirketin pozitif olduðu kadar negatif geliþmelerinin de olduðu bir dönemden geçiyoruz, belki ikinci çeyrek daha da kötü geçecek belki baþarýlý bir ilacýn, aþýnýn bulunmasý ile cirolar patlayacak, belki bir ilaç þirketi alacaðýz belki parayý vadelide tutmaya devam edeceðiz, ne yazýk ki þu ana kadar þirketten gelen detaylý bir bilgilendirmeye rastlamýþ deðilim, bu konuda daha net fikri ya da bilgisi olan var ise yazsýn lütfen
Benim bu þirketi tercih nedenlerim þunlar oldu
1 finansallarýnýn cazibesi(sektörel olarak)
2 pazar payý
3 elindeki nakit
4 bu kriz nedeniyle sektörel avantajý
Ama ne yazýk ki günün sonunda borsamýz bunlara ilk etapta bakmýyor ve ben de spek�in henüz yeteri kadar hisse toplayamadýðýný ve bir miktar daha oldukça volatil bir hisse ile karþý karþýya kalacaðýmýz düþünüyorum
Herkese bol kazançlar
Yer Ýmleri