Originally Posted by
abcd
1,2 mln lot Deutche vermiþ, ayný gün (10,5 uda görüp 8,9 dan kapadýðý Çok volatil olan perþembe günü) citi de 725 bin lot vermiþ.
Yani fiyatýn tepe yaptýðý gün 2 milyon lot civarý yabancýlar tarafýndan verilmiþ.
Zaten Toplam takas dökümlerinin en büyük hakimi yabancýlar, adamlar bu hisseleri uzun yýllardýr taþýyorlar, bir miktar vermeleri normal sayýlmalýdýr.
Deva ve ecz. Ýlaç ta yabancý oraný , selec e göre çok az, o yüzden yerli oyuncular oralarda daha rahat at koþturuyorlar.
Selec bugünlerde gördüðü ilgi ile , yerlilere de daðýtýlarak daha saðlýklý bir yapýya kavuþuyor.
En yoðun iþlem anýnda bile 10 kademede 100 bin lot civarý emir oluyor, derinlik önemli büyük oyuncu çekmek için. Bu açýdan belki de hayýrlýdýr.
Bilanço, deva ve ilaçta , önceki yýla göre iyi gelmesine raðmen , daha erken yükseldikleri için kar satýþlarý geldi o hisselerde de, bu da normal. Selec, önceki yýlýn ayný döneminde zaten iyi kar gönderdiði için, deva gibi çok büyük kar sýçramasý yapmayacak muhtemelen. Ayrýca ecz. ilaç ise ilaçtan ziyade çok baþka sektörlerden beslendiði için karlýlýk açýsýndan selec ile mukayese etmek anlamlý deðil.
Özetle, kar çok yüksek gelecek diye , büyük beklentiye girenler, bilanço sonrasý satýþa geçebilirler, belki de bunu bilenler erken baþladý satýþa.
Benim düþüncem ise, 300 mln karýn bile ( geçen yýlýn ilk çeyreði 253 idi) Çok baþarýlý olacaðý yönünde, buna yakýn bile gelse iyidir, bu civarda gelirde , beðenilmeyip tekrar satýþa geçilirse, benim gibi almak için fýrsat kollayanlar için iyi bir þans olacaðýný düþünüyorum.
Muhtemelen bu hafta bilanço gelecektir.
Hissede bekleyenler için, ilk çeyrek deðil ama ilk yarý finansallarýna odaklanmak daha iyi strateji olabilir , çünkü faaliyetgösterilen sektör, þirketin mali yapýsý ve finansal rasyolarýn çok güçlü olmasý, diðer bir çok sektörden pozitif ayrýþmasý için iyi bir gerekçe olacaktýr.
Alýþ için fýrsatlarý Takip etmeye, bekleyenler içinse 6 aylýk sonuçlara odaklanmaya devam.
Kýsacýlarý bilemiyorum. Ama bugünlerde gün içi çok trade fýrsatý veriyor, tabii yönünü doðru tahmin edenler için.
YTD
Yer Ýmleri