Bir cebinden alip diger cebine koyuyor ama fiyati baskilayarak.ak yatr.maliyetiyle satis farki arasi ucurum..Cok cirkin oyunlar oynaniyor imkb de spk.da incelemeli bu gunku karanlik oda iþlemlerini...
Bir cebinden alip diger cebine koyuyor ama fiyati baskilayarak.ak yatr.maliyetiyle satis farki arasi ucurum..Cok cirkin oyunlar oynaniyor imkb de spk.da incelemeli bu gunku karanlik oda iþlemlerini...
Grafik umarim gelecek hafta terse döner...beceriksiz spek ne yaptigindan haberi yok..
Þu ana kadar alýp-satma konusunda ( 3 ayrý kere) çok isabetli kararlar verdiðimi görüyorum. Þimdi 4. Kere alýma hazýrlanýyorum, umarým fýrsat verir.
Alým seviye hedeflerin þayet piyasa izin verirse sýrasýyla 3 aþamalý olarak 7,8-7,5-7,2 Civarlarý Yani az kaldý. Fýrsat verir de alabilirsem aðustos ayýndaki 2. Çeyrek bilanço için bekleyeceðim ve bir çok sektör ve þirketten pozitif ayrýþacaðýna inanýyorum bu zor 2020 yýlýnda. Kar hedefim de yine geçen yýlýn 6 aylýk karýnýn biraz altýnda bir kar rakamý ile. Tekrar bu yýl gördüðü tepe seviyelerine çýkacaðýna inanýyorum.
Hafta sonu eve kapalý olunca, bir kaç saat boyunca , tekraren þirketin web sitesindeki yatýrýmcý sunumlarýný, faaliyet raporlarýný, finansal rapor ve dipnotlarýný ve sektördeki rekabet ve fýrsatlarý üþenmeden yeniden okudum, inceledim.
Þirketin web sitesindeki yatýrýmcý iliþkileri bölümü ( günlük takas deðiþimlerini bile veriyorlar) çok faydalý ( her ne kadar 2020 yýlý ilk çeyrek yatýrýmcý sunumunu yüklememiþ olsalarda) , gerçek ve kalýcý bir yatýrýmcý iseniz buralarý mutlaka okuyup nasýl bir þirket ortaðý olduðunuzu görmenizi öneririm.
Hissenin halka açýk kýsmý 92 mln lot. % 15 yani. Bunun 64 mln lotu yabancýlarda, sonra da fonlarýnda 8 mln lot var. Yani Dolaþýmda çok hisse yok maalesef. Fiyatýn hareketlendiði mart-mayýs arasý 3 ayda yabancýlar 10 mln lot, fonlarda 2 mln lot vermiþ piyasaya, böylelikle biraz daðýlmýþ hisse. Bu yüzden düþüyor sanýrým. Dolayýsýyla büyük boyutlu spek te yok maalesef, ufak tefek takýlanlar var, büyükler de girmeye çekiniyorlar çünkü hisse yabancýlarda toplu.
Ama þirketin sürdürülebilir faaliyet yapýsý, güçlü altyapý ve daðýtým kanallarý, sektöründe lider % 42 pazar payýyla) zatebn sektördeki çok sayýda olan firmalardan ilk 2 si % 70 , ilk 3 ü % 80 pazar payýna sahip, ve müþteri memnuniyeti ve hýz açýsýndan selçuk ecza çok önde, tüm yatýrýmlarýný tamamladýðý gibi itfalarý bile bitmiþ neredeyse, çok güçlü bir mali yapýsý var, ilk 3 aylýk faaliyet raporu incelediðimde, bazý arkadaþlarýn krediyi niye almýþ sorusunun cevabýný zaten vermiþler, iþletme sermayesini ilgilendiren bir ihtiyaç olmadýkça asla kredi almayan þrket % 9 yýllýk faizle fiyat artýþý öncesi bol stok yapmýþ tahmin ettiðim gibi.
Vs. Vs.......çok uzun yazmayalým, her þey kamuya açýk bir þekilde þeffafça yayýnlanýyor ve takibi çok kolay,.
Temel sorun fiyat oluþum seviyesi bu sektörde ( ilaç daðýtým) ve bu bu þirkette aþaðýlarda oluþmasý. Bu yýl belki kýrýlabilir bu zayýflýk. Ama çok saðlam ve cazip þirket.
Fýrsat verirse önümüzdeki hafta tekrar aranýzda olacaðým inþallah, çok beðenmeme raðmen tekrar almak için sabýrlA bekliyorum.
Ýyi hafta sonlarý
Al sat yapilabilirdi ama potansiyel gordugum icin riske girmek istemedim..tren bir kacarsa saglam hisse bulmak zor...duserse alirim ekleme yapilacak saglam sirket..
Buradaki yorumlarý büyük bir ilgi ile okuyorum.Sayelerinde bilgileniyorum.Teþekkür ederim...Fakat; bir itirazým var; bu kaðýt da fazla al-sat yapýlmasýna raðmen ,hatta kazanýmlara raðmen,çok ince bir çizgi üzerinde dans ettiðinizi unutmamanýzý tavsiye ederim.Çünkü; borsanýn en ucuz kaðýtlarýndan birisi olarak her an elden kaçýrabilirsiniz. ..Eczane satýþlarý düþtü ama hastaneye satýlan ilaçlarýn çok artýþ yaptýðýný aldýðým bilgilere göre söyleyebilirim. 6 aylýk bana göre geçen seneye göre daha yüksek gelecek.Ama en önemlisi 6 aylýk bilançolar sýk sýk tekrarladýðým gibi çok kötü gelecek.Tabi ki, Türkiye'nin verileri de çok kötü gelecek.Sadece gýda ve ilaç sektörü ayakta kalacak.Bu trend 9 aylýklara kadar da sürecek.Özetlersek,bundan sonra al-sat deðil ,al-tut dönemine girdik...Bütün bu yazdýklarým bilgi,tecrübe ve tahminden ibarettir..
Anladýðým kadarýyla bu yazinizdan
Þirketin muhasebecisiniz.onun için bu yazýyý yazma gereði duydum.ozellikle 10.50 den alan arkadaþlar için.
Selec gibi bir þirkete yakýþmadý bu haftaki hareket.neden endeks yüzde 2 prim yapacak sen yüzde 10 kayýp vereceksin üç günde.bir de iþlemleri durduracaklar.resmen rezalet ya.
Üç kuruþluk firma deðilsiniz siz.kimse siz istemeden tahtada at kosturamamali
En çok kaybettiren üç hisseye bakýnca ilk sýradayýz.sanki selec battý (?)
1.selec yüzde 10 küsur
2.alkim
3.karel
Karel 2 TL den bilmem nereye çýkmýþ bilanço zayýf gelince yüzde 5 bile deðil kayýptan
Alkým yüzde 506 bölündü yüzde 100 prim yapriktan sonra yüzde 5 kaybettirdigi yerde selec yüzde 10 kaybettiriyorsa bence selec þirketi dükkaný kapatýp gitsin.
Yok yüzde 42 ilaç daðýtýmý falan filan boþ
Aygaz Tüpraþ bile zararda iken endekse uyup primlendi.
Takasa gelince arkadaþlar yabancý fon falan filan bunlar boþ iþ bana göre.
Birileri hisseyi oyuncak yapmýþ.
Ben x yatýrýmdan aldým 1000 lot
Baþka biri x yatýrýmdan satti 1000 lot
Ne olacak þimdi.bu bize bir þey göstermez.
Piyasa kurtlari bunu size bize gösterir mi?
Þirket yetkilisi gördüðüm için bunu yazma gereði duydum.isterseniz arkadaþlar kes kopyala þirkete email atin bu yazýyý.
Mademki yatýrýmcýyi çok düþünür firma haftaya geri alým aciklasin ki düþüþ dursun
RTA labaratuvar 2 altýna gelince geri alým acikladi iki gün sonra da yaptý yapacaðýný
Ytd
Saygýlarýmla
Yer Ýmleri