%8.5 net temettü Nisan ayýnda.... Daha ne olsun 1.7 milyar stok var yüzde 12 koy 200 milyon burdan...
Redmi Note 8 Pro cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
%8.5 net temettü Nisan ayýnda.... Daha ne olsun 1.7 milyar stok var yüzde 12 koy 200 milyon burdan...
Redmi Note 8 Pro cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hissede son iki gündür yapýlmak istenileni tam anlamýþ deðilim.Ama yabancýnýn payý sürekli artýyor,takas dökümünde özellikle Deutsche her gün hisse adedini artýrýyor.
Galiba yanlýþ baktým kontrol ediyorum temettüyüRedmi Note 8 Pro cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Temettü açýklamadý önceki yiĺlar karýn %20 civarýný daðýtmýþ o da 25 kuruþ civarý eder tahmini verim de güncel fiyat üzerinden %3-3.5 civarý olur.kisisel tahmindir ytd.
SM-A205F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ama bunca nakdi biraz biz yatýrýmcýlarýna bereketli bir temettü þeklinde daðýtsa keþke...
Geçmiþ yýl karlarý olan 1.690.000.000 TL.nin üzerine 695.000.000 TL. daha eklendi.
Nakit taþýyor her tarafýndan þirketin.
KAR
31.12.2017 : 301.098.000
31.12.2018 : 391.267.000
Artýþ oraný %30 du
Bugün gelen 694.895.000 tl kar ise geçen sene sonuna göre %77.5
Daha ne olacak......
Çok hýzlý baktým þimdi verilere, sonra detaylý inceler görüþlerimi yazarým ama özetle;
-son çeyrek karý 2018 de 99 idi ( ve önemli miktarda faiz geliri vardý) þimdi ise son çeyrek 114 mln.
- þirketin çeyreksel performansýnýn , her çeyrek daha azalan þekilde olduðunu ve ilk 2 çeyreðin stok karlarý sayesinde daha yüksek çýktýðýný biliyoruz. Ona raðmen son çeyrek çok iyi bence, beðendim. Bilhassa vergi vuk tablosuna göre 665 iken ufrs ye göre beklediðim gibi 30 daha fazla yani 695 , yani 700 ün az altý gelmiþ. Harika.
-2020 yýlýný da çok iyi geçireceðini söyleyebiliriz.
-Þahsen ben temettü oranýný çok az buldum, % 10, Yeni yatýrým planlarýna ihtiyaç olmadýðýna göre bu kadar parayý ne yapacaklar merak ediyorum. Mevduat faizleri de düþük olduðu için...
Borsa da bilançolarýn gelmesi tamamlandýðýnda bir çok kiritere göre öne çýkan harika bir þirket olacaktýr.
Daha önce de yazmýþtým, fiyat seviyesini artýk yabancýlar belirleyecek.
Ýlk çeyreði görmeden, az da olsa temettüyü almadan satmayý düþünmek için, fiyatýn iyi bir seviyeye çýkmadý lazým.
Hyýrlý olsun bu gün hem ilaç fiyat artýþýyla hem de açýklanan yýllýk mali tablolarla bizi yanýltmadý, zor dönemeçler geride kaldý...
Hak ettiði seviyeler hayli yukarýda ama Bakalým yarýn piyasa nasýl bir tepki verecek...
Yer Ýmleri