Alıntı Originally Posted by ebcim Yazıyı Oku
Borsanın en uygun kağıdı.Ne yazık ki virüs nedeniyle ço çok kötü günler yaşıyoruz.Gıda ,ilaç ve bir kaç sektör hariç.Selec'in bilançosunu günlerce inceledim.Daha sonra şirkete telefon açtım.Üst düzey yöneticilerle konuştum.Başka bir ilaç firmasın da üst düzey yönetici olan arkadaşımla da görüştüm.İnanın bütün veriler süper.İşler şahane.İnşallah virüs belası biter.Ama ,ne yazık ki virüs ilaç firmalarına yaradı...Buradaki yazıları okumaya çalıştım.Genelikle katıldım.Fakat petrol düşüsünden dolayı benzinden daha az maliyet yapıldığına inanıyorum ancak bilançoya önemli bir katkı sağlamadığını gördüm.Ayrıntılı bilançoyu incelemenizi tavsiye ederim.Bilanço da en büyük kazanç 12 aylıkta kasa da bulunan nakit 1 milyar liranın dolara çevrildiğini gördüm.O zaman dolar 5.95'di.Mart sonu ise 6.62 gibi hatırlıyorum.Yani buradan en az 150 milyon kambiyo kar'ı gelecek gibi.Bana göre üç aylık da 300 milyon kar gelir.Ama,en büyük kar 6 aylık da gelecek gibi görünüyor.Belki de 6 aylık da 12 aylık kar'ını yakalayabiliriz.Gerçekten böyle bir ortamda kar'ını artıran ender kağıtlardan birisi Selec olacak diye düşünüyorum.Bence önümüzdeki günlerde veya aylarda iki haneli fiyatları rahat görürüz.Tabi ki ,bu benim tahminin...
yorumlar için tşk.ler. ancak sonrakı yorumcu arkadaşımız nakdin tl de değerlendiğini söyluyor...neticede nakit gücü var tl.de yada dövizde(ki döviz düşebilirde..çıkabilirde) yada ilaç alımlarında kullanılabilir..kendi hissesini alabilir...Para olsun kasada yeter..Kepenk açık çalışıyor...Kaç firma varki bu ortamda..ustelik hayırlısı ile virus bittiğinde ertelenen sağlık harcamaları ekstre ciro yaratır..tabii bence...