Hazýr girmiþken geleceðe iliþkin yazdýðým tahminler ne alemde onu irdeleyelim.
Hatýrlatayým bu topik'i düzgün okuyanlar bilir, olacaklarý size hep çok önceden haber verdim. Bazen aylar bazen 10yýllar önceden.
Son 3 iddiamý hatýrlatayým.
En tazesi nükleer savaþla ilgili olaný. Bir kaç üstte son kez yazmýþtým. Ýlk yazýþým baþka forumda 2005-2010 arasýydý galiba. "abd gerileme döneminde, bu gidiþatlarýnýn dönüþü yok. Tek kurtuluþlarý nükleer savaþ çýkarmak" diye epey detaylý sebepleri ile açýklamýþtým.
Ýran savaþýna kadar Nükleer ihtimal artarak devam etti. Hatta Almanya nükleer savaþta kullanýlacak sýðýnaklarý filan halka açýklamýþtý. Türkiye dede Fidan sýðýnaklarla ilgili biþeyler gevelemiþti. Ýran savaþý sonrasý nükleer ihtimal azaldý. Çünkü abd gerçek gücünü gördü. Ýran sadece füzelerle abd, ingiltere, fransa nýn koruduðu israili zora soktu. abd Ýran a giremedi, hatta savaþ gemilerini yaklaþtýramadý. Hali ile burnu sürtülüp cilasý kazýnan abd yi Avrupa ülkeleride gördü. Fransýz uçaklarýný Hindistan da Çin uçaklarý avladýlar. Batý cephesi artýk büyük bir savaþa cesaret edemez. Ticaret savaþlarýndada abd Çin e zarar veremedi. Çin in elini öpme dönemine girdiler. Sýrayla Çin e gidiyorlar.
Bu iddiamda hata yok. abd çöküþü doðru. abd gerileme devrinde ve trump'la bu iþ hýzlanýyor. Yine 15 yýl kadar önce "2050 ye kadar yok olacak. Büyük ihtimalle korkunç bir iç savaþla yok olacak." demiþtim. Sebepleri ile bunlarý yazmýþtým. Sadece nükleer ihtimali Ýran savaþý ile zayýfladý. Mutlaka çýkacak dememiþtim, oraya doðru gidiyoru, "2 cephede el artýrýyor, geri çekilen yok" demiþtim. Ama abd nin 2050 ye kadar çöküþü mutlaka olacak dedim. Ýç savaþla olma ihtimali yüksek, sebeplerini çok önceden yazmýþtým.
Ýkinci iddiam imamoðlu ile ilgiliydi. Adam istanbul belediye baþkanlýðýna seçilip ilk medyaya çýktýðý andan itibaren ben ayný þeyleri söyledim. Bu adam batý projesi, tayyip erdoðan dan farký yok. imamoðlu=erdoðan demiþtim. Son 1 yýlda çýkan bilgilere bakýnca imamoðlu ile erdoðanýn birebir ayný olduðu ortaya çýktý. Kökenleri ayný, radikal dinci geçmiþleri ayný, sahte diploma serüvenleri ayný, belediye baþkanlýklarý dönemindeki þaibeler ve yaptýklarý ayný, seçilmek için yaptýklarý numaralar ayný, arkasýndaki abd-ingiliz desteði ayný, bu ülkede problem yaþarlarsa gidecekleri ülke ayný vahdettin'in yaný. Seçilmek için söylem farklý, çünkü hitap ettikleri kitle farklý. Baþa geçince yapacaklarý ayný. imamoðlu'nun baþa geçince yapacaklarýnýn ayný olduðunu anlamak için deha olmak gerekmiyor. Ha tayyip erdoðan yönetmiþ ha imamoðlu, halkýn baþýna gelecekler ayný.
imamoðlu ile ilgili iddiam doðrulandý. Baþa geçmediði için erdoðan kadar bu ülkenin malýný mülkünü satamadý, yabancýlarý ülkeye almadý ama ortaya çýkanlardan erdoðanla ayný olduðunu anlamýþsýnýzdýr. Anlamadýysanýz baþka þey yapamam.
Üçüncü iddiam ise en inanmasý zor olanýydý. Birinci iddiamý "bende aynýsýný söyledim" diyenler maalesef oldu, ikinci iddiamý uzun süredir siyasetin çok içinde olanlar da üç aþaðý beþ yukarý biliyorlardýr, üçüncü iddiam ise yürek isterdi.
2023 seçimi sýrasýnda o aylarda "bu seçim gerçeðe yakýn son seçim. Bu seçimi erdoðan kazanýrsa bir daha erdoðan kaybetmez. Artýk afrika ülkelerinde olduðu gibi, ya ölene kadar iktidarda kalýr veya baþka bir ülkenin darbesi ile devrilir." benzeri yazmýþtým. Diktatörlükle yönetilen az geliþmiþ ülkeler böyledir.
Bu yazýdan sonra özel+imamoðlu cehape baþýna geçti. Oylarý arttý. Gazete kurdular ve o gazeteye önde gelen medyanýn iribaþ köþe yazarlarý geçtiler. altaylý gibilerinin tam desteðini aldýlar. Bu kiþilerin kökenlerine baktým, çoðunluk Doðu Anadolu doðusundan yada Doðu Karadeniz den gelmiþler. Yani rum ermeni gürcü azýnlýklarýn yoðun olduðu yerlerden. fatih altaylý da ayný. Baþa geçincede cehape deki Türk, Kürt, Zaza ve Arap kökenli kiþileri merkezden attýlar. cehape li numarasý yapan ermeni medyasýda bunlara tam destek oldu. Adamlar "tamam cehape nin sahibi olduk, oylarýmýzda artýyor yakýnda ülkenin sahibi olacaðýz" derlerken benim iddiam çöpe gidiyor gibi görünüyordu. Sonra ne oldu gördünüz.
Bu iddiam hâlâ ortada. Ancak yeni cumBaba seçimlerinde iddiam sonuçlanacak. Tabi iddiam seçime erdoðan girerse geçerli diyede belirtmiþtim.
2023 cumBaba seçimi öncesi anketlerde cehape oylarý akp ye fark atmýþtý. Seçimde ne oldu gördünüz. "Devletteki hýrsýzlar hapse atacam" diyen kýlýçdaroðluyu akp ye destek olan cehape içindeki hýrsýz takýmý kaybettirdi. cehape içindeki hýrsýz takýmý ve medyadaki destekçileri alaþaðý etti. Kendilerinede hesap sorulacak diye korkmuþ olmalýlar. hesabý erdoðan sordu.
Her neyse çok uzattým. Sonuçta size hep çok yýllar önceden ilerde olacaklarý yazdým. BÝST aklýma geldi neden çok baþarýlý olamadým. BÝST de hiç batmadým ama köþeyide dönemedim. Bu kadar geleceði göre biri için normal deðil diyeceksiniz. Hayýr normal çünkü çoðu zaman BÝST yönlendiriliyor. Yönlendirenler kendi pozisyonlarýna göre yön verdikleri için, benim gibi somut verilere ve düz mantýða dayalý iþlem yapanlarýn belini 4 gün taban taban larla kýrýlabiliyorlar.
Nerden aklýma geldi yaw, keyfim yerindeydi.
Hatýrlatmak için girdim, düzenli yazmaya baþlamayacaðým. Herkese bol þans.
Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
Yer Ýmleri