Anadolu yatýrým ilginç. Tek bir alýcý olsa gerek birþeyler mý biliyor acaba.
Bilançonun her rakamý týpký hisse birim fiyatýnda olduðu gibi tamamen patron kontrolünde. O yüzden bir beklenti ifade etmek bence pek anlamlý deðil.
Bir örnek vereyim. 2016 12 aylýklarda GYO'nun kârlarý bir konsolidasyon dümeniyle Rysas bilançosunda gösterilmedi ama borçlarýn tamamý sanki Rysas, GYO'nun tamamýna ortakmýþ gibi gösteriliyor yýllardýr. GYO'nun sadece zararlarý alýndý yani RYSAS bilançosuna.
Böylelikle gerçekte 0.18 olacak PD/DD oraný da gizlenmiþ oldu. Hisse fiyatý 80 kuruþlardaydý ve ironik bir þekilde hisse fiyatý düþmeye baþladý. Eski mesajlara bakabilirsiniz yani birileri dümeni yutmuþ görünüp satýþ yaptý güya ve hisse fiyatý düþtü. Ondan sonra da nasýl olduysa sessiz sedasýz 1.20'ye çektiler.
Bu hisse maalesef biraz patronun keyfine ve insafýna yatýrým.
Potansiyel büyük ama ne kadar büyük olursa olsun patron faktörü 0'larýn önündeki 1 gibi. 1'in arkasýndaki sýfýrlar çok fazla ama 1 maalesef saðlam deðil.
Temel olarak bakýldýðýnda yani borçlarý alacaklarý mal varlýðý iþtirakleri vesaire 450 milyon piyasa deðeri olmasý lazim
Takaslardan da görüldüðü üzere yatýrýmcý ilgisi GYO tarafýnda yoðunlaþýyor. Ana þirket RYSAS dan ise patron sebebiyle korkuluyor ve uzak duruluyor. Geçtiðimiz 2 günün iþlemlerinden de GYO tarafýnda virmanlar devam edecek.
Elbette bir þeyler biliyordur .Ama geçen hafta haber sitelerine düþen bir zamanlar ülker grubununun olan ama 2009 yýlýnda diðer buyuk ortak olan þahap çak'a devredilen netlog lojistik turkiyeye yabancý olmayan dubaýli gruba satýldý.Lojistik anlamýnda coðrafik avantajý olan turkiyenin bu yanýný fýrsata çevirmek ve ucuzdan kapýp güzel karlar elde etmek için bir çok yabancýlar lojistik þirketi radarýna almaya baþladýlar. bunlardan Abraaj Group, Türkiye'de bugüne kadar 11 þirkete yatýrým yaptý Rekabet Kurumu özel sermaye fonu yöneticisi Abraaj Investment Management’ýn Netlog Lojistik Hizmetleri AÞ’nin belli oranda hissesini satýn almasýna izin verdi. rakam haberlerde belirtilmiyor ama eminimki 38 milyon dolar piyasa deðerinde dolaþan reysaþýn ne kadar ucuz olduðunu cümle alem idrak ediyordur.Saygýlar.
Dört çeþit insan vardýr: Bilmeyen ve bilmediðini bilmeyen: O bir aptaldýr uzak dur. Bilmeyen ve bilmediðini bilen: O basit bir insandýr. Öðret. Bilen ve bildiðini bilmeyen: O uykudadýr. Uyandýr. Bilen ve bildiðini bilen: O akil insandýr. Takip et.
Yer Ýmleri